Tortillasbrød

Ingredienser
185g fint glutenfritt mel (f eks jyttemjøl) 150g fint maismel 2,5 dl vann
Tilberedning
1. Bland mel i en bolle. Lag en fordypning i midten og tilsett vannet gradvis. Rør sammen til en fast deig og kna deigen på et melet bakebord i ca 3 minutter. 2. Del deigen i ca 16 deler (dette kan variere litt). Kjevl delene til pannekaker. Bruk mel sånn at de ikke kliner seg fast inderlaget. 3. Varm en steke panne og legg tortilaen på pannen. Når kantene begynner å krølle seg, snur du den og steker på den andre siden. De ferdige tortillaene legges på kjøkkenpapir.

Mer om emnet: Tortillasbrød

Tortillasbrød er en sentral del av meksikansk mat, men har også funnet veien til kjøkken i hele verden grunnet sin allsidighet. De er gjerne sammenlignet med tynnere pannekaker, og er et ideelt valg for både søte og salte retter.

Opprinnelig ble tortillasbrød laget av maismel, som maismassen nixtamal. Prosessen med å lage tortillas av nixtamal er tidkrevende, men resultatet er en autentisk smak og tekstur. I dag finnes det mange kommersielle alternativer, som de laget av hvetemel. Hvetetortillas er mykere og mer fleksible enn de laget av mais. De er også er ideelle for oppskrifter som enchiladas og quesadillas.

Skapere av tortillasbrød setter stor pris på kvaliteten og smaken av hjemmelagde tortillas. Noen velger å lage sine egne tortillas hjemme ved hjelp av en tortillapresse, du kan også bare bruke en kjevle. Å lage dine egne tortillas er en fin måte å kontrollere ingrediensene, og når du først får taket på det, vil du sannsynligvis aldri gå tilbake til butikkjøpte tortillas.

På grunn av sin flate form er tortillasbrød perfekt for pålegg. Påfør alt fra ost, bønner, grønnsaker til kjøtt for en rask måltid. Tortillas kan også rulles opp til wraps med ønsket fyll. Mulighetene er mange, fra tradisjonelle meksikanske retter til mer moderne variasjoner.

Tortillasbrød er også bærekraftige og er en utmerket kilde til enkelte næringsstoffer. Et middels tortillasbrød laget av hvetemel inneholder om lag 100 kalorier, 2 gram proteiner, 20 gram karbohydrater og 2 gram fett. Mais tortillas koster om lag 70 kalorier, men har noen flere fordeler som blant annet økt fiberinnhold. De er også et fint alternativ for de som følger en glutenfri diett.

Legg igjen en kommentar