Ingredienser
3 dl kremfløte 100 sjokolade
Tilberedning
Kok opp fløten, ta av plata, ha i sjokoladen hakket i biter. Sett i kjøleskap noen timer.

Mer om emnet: Trøffelkrem til fyll

Trøffelkrem er en kulinarisk delikatesse som kan brukes som fyll eller tilleggs smakssetter i mange retter. Trøffelkremen er laget av trøffelsoppen, som er en av de mest sjeldne og dyrebare soppene i verden. Trøffelsoppen er i utgangspunktet svært sjelden og vokser kun i visse regioner av verden, som Italia og Frankrike, under veldig spesifikke forhold.

Trøffelkremen blir laget ved å blande raspede sorte eller hvite trøfler med ulike ingredienser som fløte, parmesanost, smør og krydder. Hver produsent har sin egen unike oppskrift, og det kan være stor variasjon i smaken fra krem til krem. Det som oppnås er en rik og intens smak som kan transformere enhver rett fra dagligdagse til gourmet.

Når det kommer til bruken av trøffelkrem, er det utallige muligheter. Den kan brukes til å gi dybde og kompleksitet til sauser eller stews. Den kan brukes som et pålegg på toast eller bagetter, eller som en del av en sofistikert kanape. En skje med trøffelkrem kan også legges til i pastaretter for å gi dem en jordnær og luksuriøs vri.

En av de mest populære måtene å bruke trøffelkrem er som fyll i forskjellige bakverk og pasta. En ofte oversett anvendelse er å lage trøffelkrem-fylt pasta, som tortellini eller ravioli. Trøffelkremen kan også brukes til å lage fyllinger til forskjellige typer av gourmet pizza, som de med sorte trøfler, foie gras, og ricotta.

Det skal nevnes at når man lager en rett med trøffelkrem, er det viktig å ikke overdrive med bruken. Trøffelkrem har en sterk smak, og for mye kan lett overvelde de andre smakene i retten. Derfor er det lurt å starte med en liten mengde, og deretter gradvis tilsette mer til man oppnår ønsket smaksintensitet.

Så neste gang du organiserer en spesiell middag eller bare har lyst til å prøve noe nytt og spennende, hvorfor ikke prøve trøffelkrem som fyll? Det vil helt sikkert gi dine retter en luksuriøs og sofistikert vri, som vil imponere både deg og dine gjester.