Ingredienser
1 dl.farin 2 dl. kefir 3ss. margarin smelt 1ss hjortesalt hvetemel
Tilberedning
Hj.saltet røres ut i 1ss lunka vann og haes i kefiren.(Dette for å ta bort noe av lukta .) Rør forsiktig sammen alt.Du må bruke så mye hvetemel at du får kjevla det ut.Det skal være løs deig . De skal bakes tykke . Stekes i ovn . Bruker du varm ovn og baker de veldig tykke blir de myke . Brukes ikke fult så varm ovn og baker de litt tynnere blir de sprøere.

Mer om Tykksnipper

Til tross for sitt noe uvanlige navn, er tykksnipper en viktig del av den norske floraen. I likhet med sine slektninger, karsearter, har tykksnipper en fremtredende rolle i naturens forundringsverden. Visste du at det finnes forskjellige arter av tykksnipper, alle med sine unike trekk og egenskaper? La oss dykke litt nærmere ned i denne mystiske planteverdenen.

**Typene av tykksnipper**

Artsdannelsen av tykksnipper er en vitenskap i seg selv, med mange forskjellige arter opprettet over tid. Noen populære arter i Norge inkluderer fjelltykksnipp, som er endemisk for fjellregionene og er kjent for sin robuste motstand mot kulde og tøffe miljøforhold. En annen art er vokstykksnipp, kjent for sin fløyelsaktige tekstur og evne til å vokse i marginale jordforhold.

**Tykksnipper i hagen**

Mens de fleste ville kanskje ikke velge tykksnipper som deres første valg for hageplanting, kan denne planten tilby mange fordeler. Disse plantene er kjent for å være veldig robuste og krever minimalt med vedlikehold. I tillegg er de ganske smakfulle og kan brukes i en rekke matretter, som salater og supper. Med riktig stell kan tykksnipper være en ekte stjerne i hjemmehagen din.

**Tykksnipper i kulinarisk verden**

Tykksnipper har også en særegen plass i det kulinariske landskapet i Norge. Bladene på planten kan spises rå eller kokt, og har en mild, søt og litt jordaktig smak. Tradisjonelt har de blitt brukt som en kilde til vitamin C og A. I tillegg er de rike på mineraler som kalium, kalsium og magnesium. Med en voksende interesse for lokale og bærekraftige matvarer, blir tykksnipper stadig mer populær hos både amatørkokker og profesjonelle kokker.

**Lokal flora**

Å forstå og verdsette lokal flora, som tykksnipper, er en integrert del av å være i harmoni med miljøet rundt oss. Det tillater oss å verdsette den naturlige skjønnheten i vårt eget land, samtidig som det oppfordrer til bevaring av det biologiske mangfoldet. Å vite mer om lokale planter som tykksnipper, bidrar til å øke bevisstheten om viktigheten av å bevare vår lokale flora.

Så neste gang du er ute på en tur, ta en titt rundt deg. Du vil bli overrasket over det rike mangfoldet av planter rundt oss. Og ikke glem å se etter den skjulte skatten, tykksnipper, som har mer å by på enn det du kanskje ville tro. Husk, selv noe så enkelt som en plante kan ha betydelig historisk og kulturell betydning.