Ingredienser
4 dl tyttebær
6 dl brennevin
—
3 dl sukker
Tilberedning
Legg bær og brennevin i et tett glas, snu glasset noen ganger hver uke. Sil av væsken etter 1-2 uker. Tilsett så sukker. Likøren må lagres minst tre mnd., gjerne et helt år. Smaken blir bittersøt, og med et tydelig innslag av den særpregede tyttebæraromaen, og fargen blir rød.
Tyttebær- og blåbærlikør:
2 dl tyttebær
3 dl blåbær
6 dl brennevin
—
3 dl sukker
Lag likøren som ovenfor. Denne likøren får en fyldigere aroma enn ren tyttebærlikør.
(Besøkt 26 953 ganger, 1 besøk i dag)
Hvilke sprit passer best til denne likøren?
Har du noen gode tips til hva vi kan gjøre med tyttebærene som blir igjen etter at spriten er silt fra. En god dessert med dem eller noe sånn?
Kan man benytte frossen bær?
Denne skal jeg nå prøve på. så får vi se åssen det blir