Tyttebærlikør

Ingredienser

4 dl tyttebær
6 dl brennevin

3 dl sukker

Tilberedning

Legg bær og brennevin i et tett glas, snu glasset noen ganger hver uke. Sil av væsken etter 1-2 uker. Tilsett så sukker. Likøren må lagres minst tre mnd., gjerne et helt år. Smaken blir bittersøt, og med et tydelig innslag av den særpregede tyttebæraromaen, og fargen blir rød.

Tyttebær- og blåbærlikør:
2 dl tyttebær
3 dl blåbær
6 dl brennevin

3 dl sukker

Lag likøren som ovenfor. Denne likøren får en fyldigere aroma enn ren tyttebærlikør.

5 kommentarer om “Tyttebærlikør”

  1. Kan jo lage en «voksen» trollkrem av bærene som blir igjen. Jeg har ikke gjort det selv, men det blir spennende å prøve.

  2. Har du noen gode tips til hva vi kan gjøre med tyttebærene som blir igjen etter at spriten er silt fra. En god dessert med dem eller noe sånn?

  3. Denne skal jeg nå prøve på. så får vi se åssen det blir

Legg igjen en kommentar