1 1/4 kg fisk av to sorter (torsk og kolje)
salt
1 stor løk
75 g reven parmesan
6 ss potetmel
2 egg
50 g brødrasp
50 g smør
1 laurbærblad
1 sitron
olje til steking
1 1/2 dl kremfløte
persille og reker til pynt
Rens fisken. Kok skinn og ben i 3/4 liter i vann tilsatt salt og løk, som skjæres i tykke skiver. La det koke i ca 10 minutter. Ta ut løken og sil kraften.
Skjær den andre sorten fisk i 4-5 stykker. Den andre gnis ut på spekefjelen, eller males en gang med kjøttkvern.
Stek fiskestykkene i smør på pannen i ca 5 min, Tilsett fiskekraft, løk, laurbærblad og sitronsaft. La det småkoke ca 15 min.
Bland den malte fisken med ost, mel, salt, pepper og 1 egg. Rull fiskedeigen ut i kuler og trill dem i brødrasp.
Stek fiskeballene i smør til de er sprø og brune og legg dem på varmt fat.
Ta fiskestykkene opp av kraften og legg dem på fatet. Hold det varmt.
Rør fløten og det siste egget sammen og ha det i kraften. Varm den opp til den tykner.
Hell kraften over fisken og pynt med persille og reker.