Ingredienser
½ dl majones 2 ss kapers ½ dl finhakkede urter 1 boks kesam ½ dl fersk revet parmesan salt og malt svart pepper saften av ½ sitron
Tilberedning
# muldre gjæren og rør den ut i lunket vann. # Tilsett sukker, salt og olivenolje. # Rør inn melet, litt om gangen, og arbeid sammen til en ganske løs deig. # Dekk til bollen med klede eller plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. # Pensle langpannen med olje og ha deigen i den. Klem den jevnt utover med melet hånd. # La focaccian heve tildekket i 30 minutter. Stek den i nedre del av stekeovnen ved 225 grader i ca 25.30 minutter eller til den er gyllen. Avkjøl på rist under klede. # Ha majonesen i en bolle. # Hakk kapers og urter og ha dem i majonesen. Rør inn kesam og fint revet parmesan. # Smak til med salt, pepper og sitronsaft. # Skjær focacciaen i biter og legg litt krem på hver bit, eller server urtekremen ved siden av. Strø over litt urter.

Mer om emnet: Urte- og kaperskrem

Urte- og kaperskrem er en deilig rett som har sin opprinnelse fra det franske kjøkken. Denne retten er berømt for sin unike skarphet og kremete tekstur, noe som gjør den til en appetittvekkende forrett eller tilbehør.

Selv om mange kanskje tenker på urter og kapers som hovedingrediensene i denne skremmen, er det mange andre ingredienser som gir denne retten sin bemerkelsesverdige smak. Sitronsaft brukes ofte for å gi retten en frisk, syrlig smak, mens hvitløk gir en kraftig, robust smak. I tillegg kan man bruke majones for å øke kremetheten i retten samt gi den en mildere og rundere tone.

For å gjøre urte- og kaperskrem kan man også legge til litt ekstra krydder. Noen foretrekker å inkludere litt Dijon sennep for litt varme og dybde, mens andre kan velge å tilsette litt hvit pepper for et lite krydret kick. Alt dette avhenger selvfølgelig av hver enkelts personlige smak.

Interessant nok kan urte- og kaperskrem også bli modifisert for å passe til forskjellige dietter. For eksempel, de som følger en vegansk diett kan erstatte majonesen med vegansk majones eller tofu for å gi retten kremethet. På samme måte kan man bytte ut den vanlige majonesen med lavfett majones for de som ønsker en sunnere variant av denne retten.

Urte- og kaperskrem er ikke bare en ypperlig forrett, men den kan også brukes som tilbehør til forskjellige hovedretter. Den går spesielt godt sammen med grillet fisk eller kylling, hvor dens kremete konsistens og skarpe smak bidrar til å balansere den rike smaken av proteinet. I tillegg kan denne skremmen også brukes som en smakfull dip for grønnsaker, noe som gjør den til et utmerket valg for tapas eller andre sosiale sammenkomster.

I en nøtteskall, urte- og kaperskrem er en allsidig og velsmakende rett som kan tilpasses til enhver smak eller diett. Enten den brukes som en appetittvekkende forrett, et smakfullt tilbehør, eller en delikat dip, er urte- og kaperskrem garantert å tilfredsstille smaksløkene og lyse opp ethvert måltid.