½ dl majones
2 ss kapers
½ dl finhakkede urter
1 boks kesam
½ dl fersk revet parmesan
salt og malt svart pepper
saften av ½ sitron
# muldre gjæren og rør den ut i lunket vann.
# Tilsett sukker, salt og olivenolje.
# Rør inn melet, litt om gangen, og arbeid sammen til en ganske løs deig.
# Dekk til bollen med klede eller plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter.
# Pensle langpannen med olje og ha deigen i den. Klem den jevnt utover med melet hånd.
# La focaccian heve tildekket i 30 minutter. Stek den i nedre del av stekeovnen ved 225 grader i ca 25.30 minutter eller til den er gyllen. Avkjøl på rist under klede.
# Ha majonesen i en bolle.
# Hakk kapers og urter og ha dem i majonesen. Rør inn kesam og fint revet parmesan.
# Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
# Skjær focacciaen i biter og legg litt krem på hver bit, eller server urtekremen ved siden av. Strø over litt urter.