1 l vann,2 pk gjær,1 ts salt og 1,6 l hvetemel
Urteblanding :
1 bunt timian
1 bunt rosmarin
3-4 fedd kvitløk
2 ss olivenolje
30 gr grovt salt
«Topping»:
1 eggeplomme
1 ss sennep
Jarlsberg,fenalår
Valgfri salat
Bland alt til urtebl. i en mort el bruk stavmikser.
Ha 1/2 av melet sammen med vann og elt i 10-15 min. Ha så i gjøren og salt og elt så i enda 10-15 min før resten av melet røres inn.
Tilsett 1/2 av urteblandingen og elt i 5 min. Hev i 20 min og lag 6 brød av deien. Pensl med resten av urteblandingen og stek v/225-230 grader i ca 35 min. Avkjøl.
«Toppingen»:
Bland alt godt !
Skiv brødet i skrå skiver(sånn at du får ei god flate på skiven)
Legg på eggeblandingen og ost. Gratiner i ca 6-8 min v/225 grader.
Legg på salat og fenalår og server straks.