Ingredienser
Bruk ulike kryddersorter f.eks. 2 dørslag persille, ca. 7 blad løpstikke, ca. 7 blad mynte, litt salvie og ev. isap, 1 kvist rosmarin, timian, oregano, sitron timian, sitronmelisse, 7-8 stenger gressløk, 2 dl. havsalt
Tilberedning
Urtene tørkes litt om gangen i mikrobølgeovn i 5 min (650) Salt tørkes i mikrobølgeovn i 2 minutter Bland alt sammen i en mikser Tørkes igjen i 2 minutter Ha i glass.

Mer om emnet: Urtesalt

Urtesalt er en fantastisk tilsetning til en rekke retter, takket være dens unike smak og ernæringsmessige verdier. Det er ikke bare en naturlig smaksforsterker, men det er også kjent for å være rikt på vitaminer og mineraler. Dette krydderet er en kombinasjon av forskjellige urter og rent havsalt, og gir et godt alternativ til vanlig bordsalt.

Et interessant faktum om urtesalt er at det kan bli laget hjemme. Man kan tilberede sitt eget urtesalt ved å blande ulike urter med havsalt. Noen av de vanligste urtene som brukes i urtesalt inkluderer basilikum, persille, timian, rosmarin og oregano. Dette gjør det mulig å tilpasse smaken etter eget ønske og behov.

Urtesalt er ikke bare et kulinarisk verktøy, det har også flere helsefordeler. På grunn av den høye andelen av urter, inneholder urtesalt en rekke næringsstoffer som er essensielle for god helse. Disse inkluderer vitaminer som A, B, C og E, samt mineraler som jern, kalsium og magnesium. I motsetning til vanlig bordsalt, som bare inneholder natrium, tilbyr urtesalt også en god dose fiber og antioksidanter.

De helsemessige fordelene av urtesalt strekker seg utover ernæringsverdiene. Urter som basilikum og oregano har kjente antibakterielle og antiinflammatoriske effekter, som kan bidra til å bekjempe sykdommer og styrke immunforsvaret. I tillegg har forskjellige urter ulike fordeler, som for eksempel hjelp mot fordøyelsesproblemer og stresslindring.

Bruken av urtesalt er ikke begrenset til matlaging. Det kan også brukes til kosmetiske formål, som for eksempel i hjemmelagde skrubber og badprodukter. Havsalt er kjent for sine eksfolierende egenskaper, og når det blandes med urter, kan det bidra til å nære og berolige huden, gi den en sunn glød og bidra til å bekjempe akne og andre hudproblemer.

I konklusjon, er urtesalt en utmerket måte å forbedre dine retter på, og er effektiv både helsemessig og kosmetisk. Enten du lager det selv hjemme eller kjøper det i butikken, kan urtesalt være en fantastisk tillegg til din daglige rutine.