Verdens dyreste kaffe kommer fra Civet-avføring! Kopi Luwak er kaffebønner som stammer fra Civetens avføring, et dyr på størrelse med en katt. Dyrene spiser bær av perfekt modenhet, og kaffebønnene kommer ut halvveis fordøyet. Disse samles så inn og selges til en høy pris: mellom 120 og 600 dollar per 2 kilo. Kaffen er vanligst i USA og Japan men blir vanligere også i andre deler av verden.

Verdens første suppe ble laget av flodhest. Vi forbinder kanskje suppe med grønnsaker og fisk i større grad enn flodhest, men det finnes visstnok arkeologiske beviser for at flodhestsuppe ble laget 6000 år før kristus. Et annet stort og uvanlig dyr som serveres den dag i dag er kamel. Dette spises i noen beduinbryllup og fylles med andre dyr.

Den populære Worchestershire-sausen lages av oppløste ansjos. Fisken legges i eddik til de er helt oppløst, og denne massen inkluderer både ben og alt annet på fisken. Saftisen lages heldigvis ikke av samme ingrediens, men ble funnet opp ved en tilfeldighet. En 11-åring fra San Francisco lot en blanding av vann og brus stå ute over natten, med en rørepinne i bøtten. Dermed ble saftisen oppfunnet. Han ventet i 18 år før han patenterte det som er kjent som Popsicle i dagens USA.

Noe annet som ble oppdaget ved en tilfeldighet var mikrobølgeovnen. En mann i USA gikk forbi en radar med en sjokolade i lommen, og oppdaget at den smeltet. Etterpå eksperimenterte han med popcorn og dette er opphavet til mikrobølgeovnen.

Kokosnøttvann kan brukes som et substitutt for blodplasma. Dette bør kanskje ikke prøves på et vanlig utstyrt sykehus, men kan faktisk brukes i nødssituasjoner. Kokosnøttvannet (altså ikke melken) kommer fra kokosnøttens kjøtt og er sterilt, samt at det har en ideel pH-verdi. Noe å ha i bakhodet hvis du befinner deg på en øde øy og ikke har noe blodplasma tilgjengelig!