Pizzabunn:
250 gr. hvetemel
150 gr. sammalt fin hvete
2 dl. vann
1 dl. solsikkeolje
25 gr. gjær
1/2- 1 gr. salt, helst havsalt
Pizzasaus:
2 løk
4 tomater
1 ss. olivenolje
1 dl. tomatpure
1 ss. vitam körnig (buljong)
1 ss. oregano, pizzakrydder eller merian
1 fedd hvitløk
Pizzafyll:
300 gr. revet ost (Nordbo eller annen vegetarisk ost og Mozzarella i forhold 3-1)
Soyakjøttbiter (fåes kjøpt i helsekostforretninger)
rød og grønn paprika i skiver
maiskorn
champignon i skiver
oliven
tomat i skiver
Slik lager du bunnen:
Løs gjæren opp i lunkent vann, og tilsett oljen og saltet. Ha i melet, og bland til en fin deig. Legg et håndklede over bollen og la deigen heve seg i ca. 30 minutter eller til ca. dobbel størrelse. Smør litt olje på en stekeplate og kjevl ut deigen til en jevn pizza, og lag en kant, så ikke fyllet faller ut.
Slik lager du sausen:
Løken kuttes i terninger og freses i olje. Ha så i vitam kornig og tomatpureen. Skold tomatene, og ha disse i, og la det koke en 3-5 minutter. Rør så pizzakrydderet inn. Blir røren for tynn, kan man jevne den med litt hvetemel.
Slik tilbereder du pizzafyllet:
Soyakjøtt må ligge i vann noen timer, og deretter kokes i ca. 10 minutter.
Pizzabunnen dekkes med sausen. Legg så et lag med ost over. Så kommer soyakjøttbitene, paprika, mais, oliven og champignon i mengde etter smak og behag. Så et nytt lag med ost, og tilslutt tomatskiver som pynt. Pizzaen stekes i ca. 30 minutter i en 250 grader varm ovn.
En annen vegetar oppskrift