Vegetar lasagne

Ingredienser: Tomatsaus. Stek løk og hvitløk. Ha i andre grønnsaker du liker i små terninger/biter. Jeg pleier å ha brokkoli, squash og sopp. Stek alt litt. Ha i en boks knuste tomater. Ha i ca. 1/2 dl. vann og ha også i tomatpurè til sausen er sånn passe tykk. Ha i salt og pepper, og oregano og basilikum (masse!). Liker du den sterk kan litt chilipulver spice up litt. Ostesaus: Lag hvit saus (smelt en klump smør, ha i 2 ss mel og rør, tilsett melk gradvis). Lag 4-5 dl saus. Ha i ca. 200 g revet gulost og rør det inn i sausen til osten smelter. Fremgangsmåte: Ta frem en ildfast form. Gjør følgende:Dekk bunnen med tomatsausen. Legg lasagneplater (lettkokte, 20 min) over. dekk platene med ostesausen. Gjenta dette til formen er full og alt er brukt opp (jeg har 3 lag med plater i min form). Slutt med ostesaus, og ha på revet ost på toppen. 20 min i stekeovnen på 225 grader. Servèr med salat og brød. En annen vegetar oppskrift

Mer om emnet: Vegetar lasagne

Vegetar lasagne er en fantastisk matrett som har vunnet popularitet over hele verden. Denne retten kommer fra Italia, mer spesifikt fra regionen Emilia-Romagna, men er nå tilgjengelig i nesten alle deler av verden. Den tradisjonelle lasagnen er laget med kjøtt og ost, men vegetar lasagne er en innovativ vri på denne klassikeren med et fokus på grønnsaker og plantebaserte ingredienser.

Første trinn i tilberedningen av en vegetar lasagne er å velge grønnsakene. Det er ingen faste regler for hvilke grønnsaker du kan bruke, men de mest populære valgene inkluderer squash, aubergine, paprika, spinat og sopp. Noen oppskrifter anbefaler å steke grønnsakene lett før de legges i lasagnen, mens andre foretrekker å la dem være rå slik at de beholder mer av næringsstoffene.

En annen vesentlig komponent i vegetar lasagne er sausen. Vanligvis bruker man tomatsaus, men noen foretrekker å bruke en hvit bechamelsaus. Tomatsausen bidrar med en søt og syrlig smak, mens bechamelsausen tilfører en kremaktig tekstur. Begge sausene kan enkelt tilpasses med urter og krydder for å tilføre ekstra smak.

Omfavnelsen av vegetarisk mat og lasagne har ført til utviklingen av vegan lasagne, der alle meieri- og egg-baserte ingredienser blir erstattet av plantebaserte alternativer. For å lage en vegan lasagne, blir osten erstattet av et næringsgjær-basert «ostepulver» eller ved bruk av vegansk ost. Noen ganger er lasagneplater laget med egg, så det er viktig å sjekke dette hvis du lager en vegan variant.

En annen grunn til populariteten til vegetar lasagne er dens ernæringsmessige verdi. Grønnsaker er en utmerket kilde til fiber, vitaminer og mineraler. Hvis du legger til belgfrukter eller tofu, får du også en god dose protein. Denne retten kan være en del av et balansert vegetarisk eller vegansk kosthold, og gir en deilig og mettende måltid.

Til slutt, husk at det beste med vegetar lasagne er dens fleksibilitet. Du kan eksperimentere med forskjellige grønnsaker, sauser og krydder for å finne din perfekte kombinasjon. Så hvorfor ikke prøve å lage en vegetar lasagne selv? Det er enkelt, sunt og utrolig velsmakende.

Legg igjen en kommentar