Ingredienser
miniflutes (evt baguetter som du kutter opp i mindre deler) rømme purre piffikrydder ost
Tilberedning
Finhakk purren, og ha dette i rømmen. Så har du masse piffi oppi (jeg bruker iallefall veldig mye, smak underveis). Kan også ha litt revet ost oppi, ikke nødvendig. Skjær miniflutesene nesten i to, silk at du kan ha fyllet oppi. Legg en osteskive (eller revet ost) på toppen, og sett i stekeovnen i 6-8 min (eller hva som står på miniflutes-pakken).

Mer om Vegetar snacks

Vegetar snacks er en flott måte å tilfredsstille sulten din på mellom måltider, mens de også tilbyr næringsstoffer som kroppen din trenger. De er ikke bare sunne, men kommer også i et bredt spekter av smaker, noe som gjør dem til et flott alternativ for de som ønsker å begrense inntaket av rødt kjøtt og ferdigprodukter.

Frukt- og grønnsaksstenger er noen av de mest populære vegetariske snacksene. De er laget av naturlige ingredienser, ofte kombinert med korn eller nøtter for å øke proteininnholdet. Fersk frukt og grønnsaker er også gode alternativer for vegetariske-snacks. De er ikke bare kalorifattige, men også fulle av vitaminer, mineraler og fiber. Rotgrønnsaker som poteter, gulrøtter, og rosenkål kan stekes til lekre chips. Disse kan nytes alene eller med en sunn dipp laget av bønner, avokado, rødbeter, eller yoghurt.

Grønne erter, kikerter og svarte bønner er noen av de mest næringsrike plantebaserte ingrediensene. Veganske chips laget av disse ingrediensene er høye på proteiner og fiber. Kombinert med forskjellige krydder, kan de tilfredsstille smaksløkene på samme måte som tradisjonelle snacks.

Nøtter og frø er ytterligere gode alternativer for vegetar-snacks. De er fulle av sunne fett, proteiner og fiber. Mandel, valnøtter, solsikkefrø, chiafrø, gresskarfrø; listen er uendelig. Disse kan spises rå, ristede eller i form av smør for variasjon. De kan også blandes i frokostblandinger, yoghurt eller smoothies for en ekstra næringsboost. For de med en søt tankegang, prøv tørket frukt som dadler, rosiner, aprikoser, eller banan chips. Disse er naturlig søte og kan tilfredsstille sukkerbehovet uten å ty til bearbeidet sukker.

Sist men ikke minst, fullkorn matvarer som fullkornbrød, fullkornspasta, brun ris og quinoa er også gode vegetarsnacks alternativer. De gir en god mengde protein og fiber som hjelper deg å føle deg mett lenger. Fullkornsmatvarer kan kombineres med andre ingredienser som ost, grønnsaker eller krydder for å lage deilige og mettende snacks. For eksempel, en skive fullkornbrød toppet med avokado og et dryss av havsalt er både enkelt og velsmakende.

I alt, vegetar snacks tilbyr et stort utvalg av smaker og næringsstoffer, noe som gjør dem til et utmerket alternativ for alle, ikke bare vegetarer. De er den perfekte løsningen for de som ønsker å tilfredsstille sulten sin på en sunn og velsmakende måte. Enten det er rå frukt og grønnsaker, stekt rotgrønnsaker, nøtter, frø, fullkorn eller tørket frukt, er det garantert å finne en vegetarisk snack for hver smak.