100 g sukker
100 g romtemperert smør
1 ts vaniljesukker
2 store egg, romtempererte
2 1/2 dl rømme, romtemperert
250 g hvetemel
40 g kakao (1 dl)
2 bakepulver
Sukker, smør og vaniljesukker røres lyst og luftig. Rør inn eggene, et av gangen. Rør inn rømmen. Bland det tørre, sikt det i smørkremen. Blandes godt.
Stekes i form 28cm eller liten langpanne (20×30). Bakepapir i bunnen, smør langs kantene. Stekes på 180 grader ca 20 min. Avkjøles.
Sjokoladeglasur:
175 g god melkesjokolade eller lys kokesjokolade
90 g mørk kokesjokolade
2 1/2 dl rømme eller kremfløte
Smelt sjokoladen i vannbad. Rør inn rømmen/kremfløte til en glatt, tykk glasur.
Rund form: del kaken i to, smør på en tredel av glasuren og resten på kaken. Langpanne, del den i to på tvers.