Ingredienser

2 kg bein fra hjort eller elg
1 kg kalvbein eller okse
2 stk stangselleri
4 stk gulerøtter
1 stk pastinakk
2 stk løk
2 stk purreløk
2 ss olje
2 stilker frisk timian
2 stk laurbærblad

Tilberedning

Skyll bena og legg dem i en langpanne. Sett pannen nederst i ovnen ved 225 C. Stek bena i 25-30 minutter. Vend dem et par ganger under stekingen.

Rens grønnsakene og skjær dem i små biter. Skrell og grovhakk løken. Fres grønnsakene i litt olje i en stor gryte.

Tilsett de brune beinene. Fyll på med vann slik at det dekker. Kok opp og skum godt. Legg i krydderet. La det småkoke under lokk i 4-6 timer. Skum av og til. Sil buljongen og kok den inn til halvparten er igjen. Sett gryten i kaldt vann slik at den avkjøles raskt. Fjern eventuelt fett.

Frys den konsentrerte buljongen i små porsjoner.