Ingredienser

PAIDEIG
125 gram smør
3 1/2-4 dl mel
halvparten grovbakst og
hvetemel
4 ss kesam
eller 3 ss kaldt vann

FYLL
500 gram finnbiff
1 hakket løk
2 gulrøtter i skiver
1 persillerot i skiver
(sopp)
5 knuste einerbær
3 ss creme fraichel
eller seterrømme
1 dl H-melk
2 ss hvetemel
2 ss ripsgele
5 skiver geitost
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss frisk rosmarin
1 ss frisk timian
2 ss frisk persille

Tilberedning

1. Deigen; Bland smør og mel godt med kesam i en kjøkkenmaskin.

2. Sett deigen kaldt en halv time.

3. Lag fyllet. Brun finnbiffen i smør på god varme. Legg i gryte.

4. Stek løk og røtter mørt og ha i gryta med knuste einerbær og vann. Kok opp og la trekke i 15-20 minutter.

5. Rør sammen creme fraiche, melk og hvetemel og ha dette i gryta sammen med ripsgele, salt og krydder. Kok opp og la trekke ca. 15 minutter.

6. Ta fram deigen, del den i to. Kjevl ut og fordel bunnen i en vid (27-28 cm) paiform, godt opp på sidene. Prikk med gaffel. Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

7. Fordel fyllet i skallet. Kjevl ut den andre delen av deigen, men ta av en bit til pynt. Trykk godt ned langs kantene. Pensle med pisket egg. Lag mønster, figurer, blader av resten av deigen, fordel over og pensle igjen.

8. Stek ved 200 grader i ca. 40-45 minutter til paien er gyllen.