Viltwok med kiwi

Ingredienser
3 dl jasminris 1 kløft hodekål, ca. 400 g 2 røde paprikaer 2 kiwi 2 pakker (à 240 g) rein- eller elgskav 1 1/2 ss olje 1 ts salt 1 kryddermål pepper 2 ss soya
Tilberedning
1. Kok risen i lettsaltet vann ifølge pakkens anvisning. 2. Skyll og finstrimle hodekålen. Skyll, ta ut kjernen og strimle paprikaene. Rensk og skjær kiwien i biter. 3. Stek det utinede skavet i halvparten av oljen til det har tinet og begynner å få farge. Krydre med salt og pepper, og legg det opp på et fat. 4. Wokk kål og paprika under omrøring i resten av oljen i ca. 5 min. 5. Bland kjøtt og kiwi i woken. Stenk over soya. 6. Server woken med ris og brød.

Mer om emnet: Viltwok med kiwi

Viltwok med kiwi er et spennende og velsmakende alternativ til tradisjonelle viltretter. Denne asiatiske-inspirerte retten kombinerer mørt viltkjøtt med den friske smaken av kiwi, noe som gir en unik balanse mellom søtt, surt og umami-smaker.

Å lage viltwok med kiwi er ganske enkelt. Du starter med å marinere viltkjøttet i en blanding av soyasaus, hvitløk, ingefær og brunt sukker. Dette gir kjøttet en dyp og rik smak som komplementerer den litt syrlige smaken av kiwi. Etter marinering stekes kjøttet i en varm wok eller stekepanne sammen med hakket løk og paprika før kiwiene tilsettes mot slutten av tilberedningen for å bevare sin friske smak og konsistens.

Fordelen med å bruke kiwi i denne retten er tosidig. For det første gir den et friskt smakstilskudd som balanserer den rike smaken av viltkjøttet. For det andre inneholder kiwi et enzym kalt actinidin som kan hjelpe til med å mørne kjøttet, noe som overhodet ikke er en ulempe når man tilbereder vilt.

Kiwi kan også by på en fin teksturkontrast i retten. Mens viltkjøttet er seigt og løken og paprikaen er sprø, gir kiwi en saftig og litt seig kvalitet som kan være ganske behagelig i munnen. Kiwiens lyse grønne farge gir også et pent visuelt element til retten.

Å prøve viltwok med kiwi er en god måte å utforske nye smaker og kombinasjoner på. Denne retten kan være et deilig og smakfullt alternativ til tradisjonelle viltretter, og den kan også være en fin måte å få de som vanligvis ikke er store fans av viltkjøtt, til å prøve noe nytt. En medfølende utnyttelse av sesongens viltkjøtt og friske kiwi, kan definitivt gi en minneverdig matopplevelse.

Legg igjen en kommentar