Ingredienser

4 Epler
1 ss Sitronsaft
2 Ringer ananas
2 Selleristenger
100 g Hodekål
20 Blå druer
50 g Valnøttkjerner

Salatsaus:
1 1/2 dl Ekte majones
1 1/2 dl Kremfløte
1 ss Appelsinsaft
1 ts Sukker
Salt og pepper

Tilberedning

Skrell og skjær epler i små terninger. Drypp over sitronsaft så de ikke mørkner.

Del evt. ananas i terninger.

Skjær sellerien i tynne skiver. Strimle kålen.

Framgangsmåte Salatsaus :

Pisk kremen. Bland majones og krem (kremen kan erstattes av lettrømme).

Smak til med sukker, appelsinsaft, salt og pepper.

Bland frukt og grøntbiter forsiktig i sausen. Anrett i en glassbolle eller på et fat.

Pynt med blå druer, eventuelt også noen salatblader. La salaten trekke noen timer før servering.

Dryss over grovhakkede valnøttkjerner ved servering.