4 tynne kalveschnitzler à 180 g, eller av magert svinekjøtt
salt og pepper fra kvern
150 g tørkede brødsmuler eller griljermel
2 egg
50 g hvetemel
50 g smør
1/2 sitron
2 ss kapers
8 små sardell-/ansjosfileter
Wienersalat
750 g faste poteter
1 stor løk
1/4 l lys buljong/kraft
5 ss hvitvinseddik
salt og pepper
1 ts fin sterk sennep
1 liten agurk
1 bunt persille eller gressløk
Wienersalat:
750 g faste poteter, 1 stor løk, 1/4 l lys buljong/kraft, 5 ss hvitvinseddik, salt og pepper, 1 ts fin, sterk sennep, 1 liten salatagurk, 1 bunt persille eller gressløk.
Vask potetene og kok dem ca. 20 minutter. Dampes og skrelles. Deles i skiver. La dem avkjøle. Skrell og hakk løk. Bland sammen løk, buljong og eddik. Dette varmes opp og smakes til med salt og pepper. Helles rykvarmt over potetene like før servering. Så blandes agurk i halve skiver og hakket kryddergrønt inn.
Trykk schnitzlene flate og store med håndbakken. Pisk sammen eggene i en dyp tallerken. Ha mel med salt og pepper i en annen og brødsmulene i en tredje. Dypp kjøttskivene først i mel, så i egg og til slutt i smuler. Stekes i brunet smør 6-8 minutter til de er gylne på begge sider. Får renne av på husholdningspapir. Serveres med den varme salaten. Pynt schnitzlene med sitronryttere, sardellfileter og kapers.