Ingredienser
600 g svinekjøtt i strimler 2 ss god olje 1 løk 1 rød chilipepper 1 purre 2-3 hvitløkbåter 5-6 ss sursøt saus 2 dl tørr hvitvin 1 pose friske spirer (evt. boks.) Salt, pepper og ingefær
Tilberedning
Skjær kjøttet i strimler, løken i ringer. Finhakk chili og hvitløk. Fres kjøttet raskt i wok eller panne til det er lett gyllent. Kjøttet bør stekes i 2-3 omganger. Ta kjøttet opp og fres strimlet purre, spirer, chili og hvitløk et par minutter Hell på en vannskvett og la den koke inn. Legg kjøttet tilbake i pannen og tilsett resten av ingrediensene. Hell på en vannskvett og la den koke inn. La det få koke opp og smak evt. til med mer sursøt saus. Serveres med godt bakverk – og evt. nykokt ris.

Mer om Wok med svinekjøtt

Wok med svinekjøtt er en smakfull og næringsrik rett som står sentralt i mange asiatiske matkulturer. Med sin brede variasjon av ingredienser gir det forbrukeren en spennende smaksreise.

Svinekjøttet som brukes i wok kan varieres etter egen smak. Man kan velge å bruke lett tilgjengelige snitt som svinefilet eller høyrygg. Disse delene av svinet er perfekte for woking takket være sin møre konsistens. Det er verdt å merke seg at svinekjøtt, som annet kjøtt, inneholder et høyt nivå av proteiner, så vel som en god andel vitamin B12 og sink i kostholdet vårt.

Klargjøringen av svinekjøtt for en wok-rett er relativt enkel. Kjøttet skal skjæres i tynne strimler og marineres i en blanding av soyasaus, ingefær, hvitløk og ditt valg av krydder i minst en time før woking. Dette vil sørge for at kjøttet får en dypere og mer kompleks smak.

Woker med svinekjøtt er ikke bare begrenset til kjøttet. Å legge til en variert blanding av grønnsaker forbedrer rettens ernæringsverdi og gir forskjellige teksturer og smaker. Så, broccoli, paprika, gulrot og baby mais er gode valg. I tillegg til grønnsaker kan du også legge til forskjellige krydder og urter som bidrar til en mer autentisk asiatisk opplevelse.

Andre ingredienser som ofte blir inkludert i woker med svinekjøtt er nudler eller ris. Disse gir en super base og gjør retten mer mettende. Du kan også tilpasse retten ved å legge til hakket chili for en ekstra spark, eller kanskje litt honning for en mild sødme.

Å lage en wok med svinekjøtt kan synes overveldende først, men prosessen er overraskende lett å mestre. Det er allsidigheten og muligheten for å tilpasse denne retten som gjør den til et populært valg blant mange. Med sin imponerende blanding av smaker og teksturer, vil en velsmakende wok med svinekjøtt sikkert bli en favoritt på middagsbordet.