Ingredienser

2 økologiske gulrøtter
1 økologisk gul løk
1 økologisk hvitløkbåt
250 g økologisk stangselleri
300 g økologisk spisskål eller hvitkål
2 ss olivenolje
1 økologisk sitron
1 pottte fersk rosmarin
8 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
2 bokser hvite bønner à 400 g
salt og pepper

Tilberedning

Skrell gulrøtter, løk og hvitløk. Skyll og rengjør selleri og spisskål. Skjær alle grønnsakene i terninger. Fres alle grønnsakene utenom spisskål i olivenolje. Rasp skallet av en sitron og hakk 1 ss rosmarin som tilsettes grønnsakene. Tilsett vannet og legg i grønnsakbuljongterningen. La det koke sakte i 20-25 min. Hell av og skyll bønnene, tilsett dem og spisskålen. La gryten koke i 4-5 min. Smaksett med salt, pepper og litt sitronsaft. Server med fisk, kylling eller med brød.