Ingredienser

4-6 utbeinede, store svinekoteletter
1 ts salt
1/2 ts salvie
2 ts revet sitronskall
pepper fra kvern
smør

Ølbuljong
2 1/2 dl weissbier (med eller uten alkohol)
1 dl vann
2 ts revet sitronskall
2 ss presset sitron
salt og pepper fra kvern
1/2 ss salvie
1 ss maisenna vann
250 g cherrytomater

dessuten
rattepoteter eller andre småpoteter
machesalat
noen ss snøfrisk eller krydret kviteseidsmør

Tilberedning

Ben ut kotelettene (hvis du ikke har fått kjøttdisken til å gjøre det). Salte og pepre og rull dem i salvie og revet sitronskall. Varm opp smør i stekepannen og brun kotelettene raskt på begge sider. Kok opp øl, vann, sitronskall, sitronsaft og kryddere i en vid panne. Legg kotelettene i ølet. Legg på lokk og la det trekke ca 10 minutter. Snu etter halve tiden.
Ta opp kotelettene. Rør ut maisenna i vann og bland det i sausen. Skjær tomat-ene i to og legg dem i. Kok opp.
Potetene skrubbes og deles i to. Still ovnen på 225 °C. Olje en langpanne, og snu potetene i den. Salte og stek dem midt i oven ca 20 minutter.
Legg opp kotelettene på tallerkener, hell sausen rundt og pynt med salat. Legg en klatt snøfrisk eller kviteseidsmør på toppen og server potetene for seg.