Ingredienser
800 g ørretfilet 8 sitronskiver 8 neper 50 g pinjekjerner 1 dl extra virgin olivenolje Salt og pepper
Tilberedning
Panert ørret: Fjern skinn og bein fra ørretfiletene og del dem i fire biffer. Hakk pinjekjernene og spre dem utover et bakepapir. Legg den pene filetsiden ned på pinjekjernene og trykk litt så de fester seg. Stek filetene raskt på begge sider i glovarm panne med litt olje. Legg sitronskivene i en langpanne eller ildfast fat og legg én filet på hver skive. Stek i ovn ved 200 °C i 3 min. Fisken skal være nesten rå i midten. Garnityr: Skjær nepene i ønsket form. Du kan for eksempel beholde stilkene. Kok nepene møre i lettsaltet vann. Servering: Anrett fisk og neper pent på tallerkenen. Bruk olivenolje som saus. Dette er en nydelig middags- eller kveldsrett. Både pasta og poteter smaker godt til.

Mer om Ørret panert med pinjekjerner

Ørret er en populær fisk blant matelskere på grunn av dens milde, men distinkte smak. Den er rik på næringsstoffer, høy på proteiner og inneholder hjertesunne omega-3 fettsyrer. Når den paneres med pinjekjerner, gir det en ekstra dimensjon av smak og tekstur til en vanlig fiskerett. Pinjekjerner er kjent for sin rike smak og høye næringsinnhold. Disse små nøttene kan bidra til å gi en liten smaksboost til mange retter, inkludert ørret.

Før ørreten paneres med pinjekjerner, må den behandles riktig. Ørreten skal være frisk, med klare øyne og en ren lukt. Det første trinnet er å rense fiskens indre organer, men du kan også kjøpe ferdigrensede ørreter i de fleste kjøpesentre eller fiskebutikker. Etter rensing, er det anbefalt å marinere ørreten med ønsket krydder for å forbedre smaken. Når ørreten har blitt marinert, kan den panneres med pinjekjerner.

Å lage panert ørret med pinjekjerner er en ganske enkel prosess. For det første må pinjekjernene ristes lett i en panne til de er gyllenbrune, for å frigjøre deres naturlige oljer og aroma. Deretter må du dyppe ørreten i mel, egg og til slutt pinjekjernene for å lage en crunchy panering. Ørreten stekes deretter i en panne med smør eller olje til den er gyllenbrune på begge sider.

Matlagingstiden varierer avhengig av fisken og stekepannens varme, men det tar vanligvis mellom 10-15 minutter. Ørreten er ferdig når den er lett å flake med en gaffel. Det er viktig å ikke overstige steketiden for å unngå å tørke ut fisken. En godt stekt ørret panert med pinjekjerner skal være saftig inni med en sprø utenpå.

Ørret panert med pinjekjerner kan serveres med en rekke sider som en frisk salat, grønnsaker, ris eller poteter. Litt presset sitronsaft over ørreten rett før servering vil også forbedre smaken. For å komplettere retten kan den serveres med et glass hvitvin.

Alt i alt, er ørret panert med pinjekjerner en deilig og næringsrik rett. Den kombinerer den milde smaken av fersk ørret med teksturen og rikheten av pinjekjerner. Dette gjør det til en balansert og velsmakende rett, perfekt for enhver anledning.