Ingredienser

250 gram ørret eller laks i fileter
115 gram røkt laks
1 selleristang
1 liten purreløk (kun det hvite)
110 gram smør
1,5 dl hvitvin
1 laurbærblad
100 gram kremost
Litt muskat
Salt og pepper

Tilberedning

Finhakk selleri og purre, og stek bitene et par minutter i gryte i godt smør. Tilsett ørret (hel) og laurbærblad.

Hell på vin, og la det hele surre under lokk i ca. et kvarter.

Ta ut fisken og sil kraften. Kok kraften til den er redusert til ca. 2 ss.

Stek den røkte laksen (spar litt til senere) i stekepanne i 50 gram smør til den er rosa.

Fjern ben og skinn fra fisken og knus kjøttet.

Tilsett den avkjølte, reduserte kraften, muskat, kremost og 60 gram mykt smør (romtemperert, så det er lett å blande med de andre ingrediensene).

Bland alt godt sammen.

Tilsett litt kokesaft og grovhakket røkelaks. Smak til med salt og pepper.

Tips: Ørret-rilleten kan serveres som forrett i små porsjonsboller, eller deles opp i skiver og serveres som en del av en buffet eller som hovedrett sammen med annet tilbehør.