Ingredienser

1/4 stk Løk
1 stk Ørretskive
dæsj Smør
1/2 deciliter Fiskebuljong
1/2 deciliter Kremfløte
1/4 deciliter Eplemost
1/2 teskje Maisenna
Krydder:
dæsj Salt
1 fedd Hvitløk
dæsj Hvit pepper

Tilberedning

Brun smøret i pannen over middels varme. Rens ørretskiven og stek den gylden på begge sider. Salt og pepre og la den få hvile i pannen mens sausen lages.

Saus:
Fres hakket løk og hvitløk i en kjele. Hell over buljong,
kremfløte og eplemost. La sausen få koke inn (reduseres). Smak den til og jevn den med maisenna. (Sil sausen hvis du ønsker det)
Ha et speil av saus på tallerkenen.
Legg på ørreten.

Som tilbehør passer det godt med ris, kokte mandelpoteter eller pasta.