1/3 stk Løk
20 gram Bacon
80 gram Kjøttdeig
50 gram Ost
2 deciliter Hvetemel
1 spiseskje Tomatpuré
1/3 pakke Tørrgjær
1/2 boks Hermetiske tomater
1 liten boks Champignon
Vann
Krydder:
1/2 teskje Pepper
1/2 teskje Salt
1 fedd Hvitløk
1/2 teskje Muskat
1. Bland mel, salt og tørrgjær sammen, elt det til en deig, og sett det i en bolle til heving (det hever mens du gjør alt det andre), og sett ovnen på 225 grader.
2. Stek kjøttdeig, bacon og champignon, og tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, krydder og hvitløk. La dette koke inn så det ikke er alt for fuktig.
3. Kjevle ut deigen (eller bruk gjerne hendene) til en pizzabunn (på ei stekeplate), og hell sausen over halve flaten. Brett så den andre delen over sausen.
4. Stekes i ca 15-20 minutter på 225 grader.
Skal prøve denne en dag:) Regner med at det skal brukes ca 0,75 dl vann?
Christian, kverulant. Bruk fantasien, det du spør om må du da klare å tenke ut svaret på selv?
Pizzaen ble kjempegod den.
Nyyyyyydelig pizza!!
Men godt blir det lell…
For det første er denne oppskriften rotete oppsatt. Ideellt sett burde den sortere ingrediensene etter rekkefølgen de ble brukt i. Slik unngår man unødvendig mye knot om man prøver å følge den.
For det andre burde det sies noe om hvordan man preparerer fyllet, f.eks om man river osten eller om man bruker ostehøvel.Er det hele Champignon man snakker om her? Kubede? Skivede?
For det tredje: Hvor blir det av løken?
Ser den står i ingredienslista, men ikke et ord om den i selve utførelsen.
For det fjerde: Mel,salt og tørrgjær.
Hvordan blir dette til en deig?
En trenger da vitterlig vann i tilegg?
Og isåfall bør en legge med noen ord om vanntemperatur for ikke å drepe/kjøle gjæren for langt ned.
For det femte; Blir det ikke veldig unødvendig med benevninger som \"1/2 boks hermetiske tomater\"?
Hva gjør man med resten? Eller forsåvidt, den 2/3 løken, de 320 grammene med kjøttdeig, og resten av det som blir igjen?
Lag heller en stor dose med tomatsaus, bruk det du trenger,og frys resten. Slik unngår man både bortkastede matvarer,bortkastet tid og unødvendig søl på kjøkkenet.
Til slutt bør det kanskje spesifiseres at dette er en oppskrift for en porsjonspizza, og ikke en stor familiepizza.