* 500 gr renskåret ørretfilet
* 1 dl olivenolje
* salt
* kvernet hvit pepper
* 1 ss sennepsfrø
* 2 ss revet frisk ingefær
* saften av 6 appelsiner
* 1 ss maisenna mel
* 100 gr usaltet smør
* 1 liten purreløk i tynne strimler
Skær ørretfileten i tynne skiver og legg på et brett. Rør sammen olivenolje, sennepsfrø, saften av en appelsin, 1 spiskje revet ingefær og smak til med salt og kvernet hvit pepper. Ha marinaden over ørretskivene og la det stå i romtemperatur i ca en time. Ha resten av appelsinsaften i en kasserolle, kok opp og la det koke inn et par minutter. Tilsett revet ingefær, og jevn eventuelt sausen med litt maisenna mel rørt ut i kaldt vann. Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og kvernet hvit pepper. Fres purreløkstrimlene i litt kokende vann, tilsett en klatt smør og smak til med salt og kvernet hvit pepper.
Anrett ørretskivene på tallerkener, slå den varme appelsin- og ingefærsausen over og dryss over purreløken. Pynt eventuelt med annet grønt.