Ørrettfilet med appelsin og ingefær

Ingredienser
* 500 gr renskåret ørretfilet * 1 dl olivenolje * salt * kvernet hvit pepper * 1 ss sennepsfrø * 2 ss revet frisk ingefær * saften av 6 appelsiner * 1 ss maisenna mel * 100 gr usaltet smør * 1 liten purreløk i tynne strimler
Tilberedning
Skær ørretfileten i tynne skiver og legg på et brett. Rør sammen olivenolje, sennepsfrø, saften av en appelsin, 1 spiskje revet ingefær og smak til med salt og kvernet hvit pepper. Ha marinaden over ørretskivene og la det stå i romtemperatur i ca en time. Ha resten av appelsinsaften i en kasserolle, kok opp og la det koke inn et par minutter. Tilsett revet ingefær, og jevn eventuelt sausen med litt maisenna mel rørt ut i kaldt vann. Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og kvernet hvit pepper. Fres purreløkstrimlene i litt kokende vann, tilsett en klatt smør og smak til med salt og kvernet hvit pepper. Anrett ørretskivene på tallerkener, slå den varme appelsin- og ingefærsausen over og dryss over purreløken. Pynt eventuelt med annet grønt.

Mer om Ørrettfilet med appelsin og ingefær

Ørretfilet med appelsin og ingefær er virkelig en kulinarisk nytelse som overrasker med sin blanding av søtt, syrlig og litt krydder. Denne oppskriften har skapt en revolusjon i sjømatkjøkkenet og introduserer en helt ny metode for å lage ovnsbakt ørret.

Tradisjonelt har norske oppskrifter på ørret involvert bruk av sitron, dill eller rømme. Men denne unike kombinasjonen av appelsin og ingefær legger til en spennende vri på en gammel favoritt. Ingrediensene er ikke bare utrolig smakfulle sammen, men de er også høye på helsefronten. Appelsin er kjent for sitt høye vitamincinnhold, mens ingefær er kjent for å gi fordeler som å lindre fordøyelsesproblemer og bekjempe betennelser.

Tilberedningen av ørretfilet med appelsin og ingefær er relativt enkel. Først bør ørretfileten krydres med salt og pepper. Deretter lages en glasur ved å kombinere appelsinjuice, revet ingefær, litt sukker og hvitløk i en liten gryte. Denne glasuren skal så reduseres til den blir litt tykk og sirupsaktig. Ørretfileten dyppes så i glasuren før den stekes i ovnen i omtrent 15 minutter. Den bør serveres umiddelbart mens den fortsatt er varm.

Når du serverer, kan du pynte retten med appelsinskiver og friske urter for å legge til ekstra smak og visuell appell. En side av frisk grønn salat eller stekte grønne bønner går også utmerket med denne retten. Selv om det smaker fantastisk som det er, kan du tilføye et ekstra lag av kompleksitet ved å servere ørretfilet med en side av appelsin-ingefær saus, som kan lages ved å sile rester av glasuren.

For vinentusiaster, fungerer en tørr Hvit Burgund eller en Sauvignon Blanc utmerket med ørretfilet med appelsin og ingefær. Den fruktige og syrlige profilen til disse vinene passer godt til sitrus- og ingefærnotene i retten.

Ørretfilet med appelsin og ingefær er mer enn bare en vanlig fiskerett – den er en kulinarisk opplevelse som forfører sansene med sin unike blanding av smaker, aromaer og teksturer. Med sin enkelhet, sunnhet og smakfulle kompleksitet, er denne retten definitivt noe du ønsker å prøve på ditt neste måltid.

Legg igjen en kommentar