# Hane på cirka 2 kg, i gode biter (evt. høne eller kylling)
# 2 ss hvetemel
# 125 g smør
# 200 g bacon, i terninger
# 20 småløk, skrelles / hele
# 5 hvitløksfedd, skrelles / knuses
# 1 dl konjakk
# 1 liter rød burgunder eller Beaujolais
# 2 dl kyllingkraft
# 1 ss sukker
# 300 g små sjampinjong, hele
# salt / pepper
# 1 laurbærblad
# en klype timian
# litt olivenolje 
   1. Vend hanebitene i mel
   2. Ha litt av smøret og olivenoljen i en stor tykkbunnet gryte og brun bitene lett
   3. Tilsett bacon, løk og hvitløk. Stek videre til løken begynner å få farge.
   4. Hell over konjakken, snu ansiktet vekk og tenn på. Rist gryten til flammene dør.
   5. Ha i rødvin, kraft og krydder, kok raskt opp.
   6. Skru ned varmen, tilsett sukker samt innmat og lever fra fuglen om dette fulgte med.
   7. Legg på lokk og småkok i 1,5 til 2 timer.
   8. Brun sjampinjong i resten av smøret og ha i cirka ti minutter før servering.
Innmat og laurbærblad fjernes. Hvis du ønsker en fyldigere saus så lag jevning ved å røre smør og maizena jevnt. Når kjøttet er mørt, tas noe av kraften opp (denne kan evt kokes noe ned) og jevningen piskes inn. Hell dette tilbake i gryta, kok opp og la trekke noen minutter. Serverer med kokte poteter, ris eller brød.
