Amerikanske muffins

Ingredienser
* 2 egg * 1 kopp olje (ikke olivenolje) * 3 kopper mel * 1 kopp melk * 3 kopper sukker * 1 ts salt * 4 ts vaniljesukker * 4 ts bakepulver * 2 kopper frosne blåbær Koppstørrelsen er en liten kaffekopp (ca 1,5 dl)
Tilberedning
1. Hell alle ingredienser i en bolle og rør sammen (tenk så lett…) 2. Helles i former og stekes på 175 grader i 15-20 min. Blåbær kan byttes ut med 3-4 ss kakao og/eller hakket kokesjokolade. Evt kan man også benytte hvalnøtter el. Kan evt pyntes med melis

Om Amerikanske muffins

Muffins har en viktig plass i det amerikanske kjøkkenet og er anerkjent over hele verden for deres deilige smak og unike tekstur. Selv om de opprinnelig stammer fra Europa, har muffins gjort seg representative for amerikansk bakst. Faktisk hver region i USA har sin egen unike måte å tilberede muffins på, fra sørstatenes deilige mais-muffins til de eksotiske varianter med blåbær og sjokoladebiter på vestkysten.

Det som gjør amerikanske muffins unike, er deres struktur og smak. De bakes vanligvis med hvetemel, sukker, bakepulver og smør og blandes deretter med en rekke tillegg i form av sjokoladebiter, nøtter, frukt og bær. Friske bær, særlig blåbær, er populære tillegg nettopp fordi de holder seg godt i ovnen og gir muffinsen intens farge og smak. Dette gir en rik og tilfredsstillende smak, enten den serveres som en søt frokost, en snack på farten, eller som en deilig dessert etter et hovedmåltid.

En annen ikonisk type amerikansk muffin er mais-muffin, som opprinnelig stammer fra sørstatsregionen. Disse muffinsene bruker maisgryn som hovedingrediens, som gir dem en distinkt tekstur og smak. Ofte er de litt mindre søte enn de tradisjonelle variantene, men de kan fortsatt være rike på smak, spesielt når de serveres med honning eller sirup.

Interessant nok er det også muffins av det mer helsebevisste slaget som har oppstått i USA. Disse gir sunnere alternativer for de som prøver å opprettholde en balansert kosthold. Ingredienser som fullkornsmel, sukkerfrie søtningsmidler, proteinpulver og diverse frø og nøtter brukes til å lage sunnere bakverk uten å kompromittere smaken.

Størrelsen på den amerikanske muffinsen er også karakteristisk. I motsetning til deres mer tradisjonelle europeiske motstykker, er amerikanske muffins betydelig større. Dette skyldes hovedsakelig deres tilberedning i store muffinsformer. Større størrelser gjør det mulig å ha en rikere, mer variert tekstur og også mer plass til de mange ulike tilleggene.

Amerikanske muffins er mer enn bare et bakverk; de har blitt et symbol på amerikansk kultur og fellesskap. Om du nyter en blåbærmuffin for frokost, en sjokoladebit-muffin til dessert, eller en mais-muffin til dine sørstats-retter, reflekterer hver bit av denne elskede baksten det mangfoldige og deilige kjøkkenet i Amerika. Det er ikke rart at uansett hvor du går i verden, vil du finne varianter av den ikoniske amerikanske muffinsen som feires og nytes.

3 kommentarer om “Amerikanske muffins”

  1. hvis dere leser hele oppskriften så står koppstr der liten kaffekopp ca1,5dl

  2. hvor mye er en kopp? regner med at det ikke er vanlige kaffekopper som menes

Legg igjen en kommentar