* indre og ytrefilet fra 2 lammesadler (avskjær og bein benyttes til kraft)
* ca 12 poteter
* rosmarin
* rotgrønnsaker (gulrot, sellerirot, kålrot)
* charlottløk
* Blåbær
1. Ytrefileten svies lett i pannen slik at porene lukkes. Fileten krydres med salt, pepper og rosmarin.
2. Poteter kuttes i ikke for tynne skiver og ristes i pannen. Krydres med samme krydder.
3. Poteter og ytrefilet legges i en langpanne for å stekes i ovn ved ca 200 C i ca 10-15 min. Grønnsaker skrelles, grovstrimles og smørdampes lett (al dente). Skal ikke koke mye.
4. Saus lages av kraft og blåbær. Det hele kokes inn og jevnes med maizena. Smakes til med salt, pepper, cayennepepper, aromat og litt sukker.
5. Indrefileten krydres på samme måte som ytrefileten, og stekes deretter i varm panne (som biff) i 2-3 minutter.
Sausen legges som et speil på varme tallerkener. Kjøttet skjæres i langsgående, ca 2 cm tykke skiver og legges på en seng av rotgrønnsaker midt på tallerkenen. Pyntes med rosmarin og hele blåbær. Poteter serveres ved siden av.