Ertesuppe med Champagne

Ingredienser
* Forrett for 4: 1 løk * 1 fedd hvitløk, helt uten spor av grønt * ½-1 dl kremfløte * 1 ss smør * 1 laurbærblad * ½ ts karripulver * 6 dl kylling- eller kalvekraft * ½ liter grønne erter (frosne, ikke fra boks) * 2-3 dl champagne
Tilberedning
1. Hakk løk og hvitløk. Pisk krem. 2. Varm smør i ei panne og stek løk og hvitløk sammen med laurbærbladet til løken er myk og blank. Det tar omtrent 5 minutter. 3. Hell over krafta og kok opp. Ha i ertene og kok til de er ferdige, det tar omtrent 8 minutter. 4. Mos erter og kraft til en jevn, luftig masse med en stavmikser. Hell suppa i suppetallerkener. Ha ei spiseskje pisket krem i hver tallerken før du serverer. Etter at du har servert, ha et halvt glass champagne i hver porsjon. Spis mens boblene fortsatt kiler deg i ganen.

Mer om Ertesuppe med Champagne

Når man tenker på ertesuppe, er det første som kommer til tankene nok en solid og næringsrik middag på en kald vinterkveld. Imidlertid gir en fersk vri på denne tradisjonelle retten, med tilføring av champagne, denne vikingklassikeren et ekstra piff, og lar den glitre med en elegant og sofistikert note. Velkommen til verden av ertesuppe med champagne!

Begrepet «ertesuppe med champagne» kan umiddelbart høres litt utkonvensjonelt ut. Men bruken av alkohol er ikke noe nytt innen matlaging, og champagne bidrar med en unik smak og dybde til denne populære suppen. Champagne gir også en fin kontrast til de rike og robuste smakene av ertene, noe som resulterer i en fløyelsmyk og fruktig rett. Mange lurer nok på hvordan man går frem for å lage denne delikatessen. Det er overraskende enkelt! Man lager ertesuppen som vanlig, og tilsetter champagne mot slutten av tilberedningen. For å temperere den karakteristiske alkoholsmaken, kan man raskt flambeere den før servering.

Men hva slags champagne bør man bruke? Det kommer helt an på dine personlige preferanser. For en lys, frisk smak kan en Brut Champagne være et passende valg. Dersom man ønsker en kompleks og dyp smak, kan en vintage Champagne være veien å gå. Men ikke glem – champagneens kvalitet vil gjenspeile seg i smaken på suppen, så det er absolutt verdt å investere i en god flaske.

Ertesuppe med champagne passer dessuten ypperlig til spesielle anledninger. Nettopp fordi det er litt luksuriøst og utradisjonelt, kan det være stjernen på bordet under en middag med venner, eller et imponerende, hjemmelaget gourmetmåltid på en romantisk kveld for to. Server den med et nystekt brød for en ekstra velsmakende nytelse!

Kan man da drikke champagne til retten? Svaret er definitivt ja. Faktisk er det å parre retten med samme champagne som er brukt i tilberedningen en klassisk og velprøvd metode i kulinarisk pairing. På denne måten vil både suppen og drikken utfylle hverandre på en fantastisk måte.

I alt dette fokuset på champagne må vi ikke glemme hovedingrediensen – ertene. Det er viktig å huske på at selv om champagne er med på å gi denne retten en luksuriøs tvist, er det ertene som gir det meste av næringen. Erter er fulle av proteiner, fiber, og viktige vitaminer og mineraler som gjør dette måltidet til en balansert og næringsrik rett. Så neste gang kulden biter i kinnene, hvorfor ikke prøve å lage en deilig, varmende ertesuppe med champagne? Det er en velsmakende og nytenkende måte å tilberede denne velkjente retten på.

Legg igjen en kommentar