Grønn vårsuppe med nesler

Ingredienser
* Til 4 personer nesler uten grove stilker * 50g smør * 2 sjalottløk * 2 fedd hvitløk * 1 l hønse- og/eller grønnsakkraft fra neslene (buljong) * 4 poteter * 1 ts salt * pepper og revet muskat * 2 ts sitronsaft * 2 dl matfløte, kremfløte eller crème fraîche
Tilberedning
1. Plukk eller klipp små, fine skudd eller spede toppskudd av litt større planter. Bruk hansker. Etter at neslene er kokt vil de ikke ”svi” når du tar på dem. 2. Plukk eller klipp små, fine skudd eller spede toppskudd av litt større planter. Bruk hansker. Etter at neslene er kokt vil de ikke ”svi” når du tar på dem. 3. Kok opp vann og legg i de avrente neslene og kok under lokk i 8-10 min. Sil av kokekraften, den skal brukes i suppen. Legg neslene over i kaldt vann, ev i et dørslag og skyll i kaldt vann, da beholder de den fine grønn fargen. Klem ut det kalde vannet og hakk neslene opp med en kniv. 4. Smelt smøret og surr finhakket løk og hvitløk til de er ”blanke”. Tilsett kraft og poteter i tynne skiver eller terninger. Kok opp og la suppen koke til potetene er møre 15-20 min. Tilsett neslene og la de koke med de siste 10 min. Mos suppen med en stavmikser eller kjør i en foodprocessor . Kok opp på nytt tilsett crème fraiche og smak til med salt, pepper, muskat og sitronsaft. Server med halve kokte egg og ev litt finklippet gressløk eller med brødkrutonger. Tips: Nesler kan erstattes eller blandes med frisk spinat eller skvallerkål. Brødkrutonger: Skjær brød i terninger og stek i litt smør eller olje og litt finhakket hvitløk i en stekepanne til brødterningene er sprøe og gylne.

Mer om Grønn vårsuppe med nesler

Grønn vårsuppe med nesler er en fantastisk rett som både er velsmakende og ernæringsrik. Denne suppen, populær blant mange nordmenn, lages av friske nesler høstet under vår- og sommersesongen når de er på sitt mest næringsrike. Nesler er kanskje best kjent for sin brennende egenskap, men når de er tilberedt på riktig måte, tilbyr de en velsmakende og sunn ingrediens.

Den store mengden vitaminer og mineraler som finnes i nesler, gjør dem til et supermat. Nesler inneholder rikelig med A-, C-, D- og B-vitaminer, er rik på kalsium, jern, magnesium, fosfor og kalium. Disse næringsstoffene gjør at Grønn vårsuppe med nesler fungerer som en naturlig rens for kroppen, samt styrker immunforsvaret. Suppen kan derfor være en god rett for de som ønsker å spise mer plantebasert og næringsrikt.

Når det gjelder tilberedning av denne suppen, er det relativt enkelt å lage. Nøkkelen til å lage en velsmakende Grønn vårsuppe med nesler er å bruke unge nesleblader, da de gamle bladene kan bli litt bitre. Neslebladene bør blancheres først for å fjerne de brennende hårene. Dette gjøres ved å slippe dem i kokende vann i et par minutter, og deretter kjøle dem raskt ned i isvann. Deretter kan neslebladene brukes til å lage den deilige suppen.

Oppskriften på Grønn vårsuppe med nesler varierer, men en typisk oppskrift inkluderer løk, hvitløk, poteter, buljong og selvfølgelig nesler. Noen liker å tilsette litt fløte for ekstra rikhet, mens andre foretrekker å holde det helt vegansk. Uansett hvordan man velger å tilberede den, er resultatet en krämig suppe med en frisk, nesten spinat-aktig smak.

Grønn vårsuppe med nesler er en allsidig rett som kan serveres i mange forskjellige sammenhenger. Den kan serveres både som forrett eller hovedrett, og passer utmerket med et stykke brød. En deilig porsjon grønn vårsuppe kan være et koselig og velsmakende innslag i en hverdagsmiddag, en helgebrunsj eller til og med et festmåltid.

Det finnes mange gode grunner til å prøve Grønn vårsuppe med nesler. Hvis du er en matentusiast som elsker å prøve nye retter, eller hvis du bare er på utkikk etter en nydelig, sunn oppskrift, er denne suppen absolutt verdt å prøve. Den vil helt sikkert gi deg en unik smaksopplevelse, samtidig som den tilfører et bredt spekter av viktige nearingsstoffer til kostholdet ditt.

Legg igjen en kommentar