Ingredienser:
br>450 g hvit fiskefilet, uten skinn, skåret i terninger
1 sitrongress, grovhakket
1 hvitløksfedd
1 cm ingefær, grovhakket
3 ss frisk koriander
2 kafferlimeblader, grovhakkede
revet skall av 1 lime
1 rød chili, uten frø
1/2 liten rød paprika, grovhakket
75 g tørket kokospulver
2 ss hvetemel
salt/pepper
Dipsaus:
1 ss sesamfrø
1 ss sesamolje
1 ss limesaft
1 ss Thai fiskesaus
1 ss Japansk soyasaus
1 rød chili, uten frø, finhakket
Fremgangsmåte:
br>Legg sitrongress, hvitløk, ingefær, koriander, kafferlimeblader, limeskall, chili og paprika i en foodprocessor. Tilsett fisk og kjør til en glatt mos. Tilsett kokospulver. Hell i en bolle og smak til med salt og pepper. Form til 24 små tynne kaker.
Rist sesamfrøene i tørr panne. Hell i en bolle og tilsett sesamolje, limesaft, fiskesaus, soyasaus og chili.
Dypp fiskekakene i hvetemel med salt og pepper og stek på høy varme i ca 30 sekunder på hver side.