Muffins uten egg 2

Ingredienser:

160 g hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 130 g sukker 1 1/2 dl melk 60 g smeltet smør evt finhakkede rosiner

Tilberedning:

Rosinene blandes med de tørre ingrediensene. Tilsett melken og til slutt det avkjølte fettet. Deigen helles i muffinsformer og stekes ved 250 C i 12-15 minutter.

Om Muffins uten egg 2

Baking kan være en utfordrende oppgave for mange, særlig når det kommer til å lage muffins uten egg. Mange lurer kanskje på hvordan dette er mulig ettersom egg er en sentral ingrediens i mange oppskrifter. Det er imidlertid mulig å lage et utvalg av smakfulle muffins uten å benytte seg av egg – det krever bare litt tilpasning.

En metode for å lage eggfrie muffins er å benytte seg av bananer eller epler i stedet for egg. Dette gir muffinsene en søtere smak, og bananer vil også gi en mer moist tekstur. For å bytte ut et egg i oppskriften, kan man mose en halv stor moden banan eller bruke en fjerdedel kopp med usøtet eplemos. Natron og eddik kan også erstatte eggene i oppskriften, ettersom natron sammen med eddik vil bidra til å gi muffinsene den nødvendige løftingen som trengs for å gi dem den ønskede fluffy teksturen.

Enda en alternativ metode er bruken av linfrø eller chiafrø. Når disse frøene blandes med vann, utvikler de en gelatinøs konsistens, som med stor suksess kan erstatte eggene i en muffinsoppskrift. En spiseskje linfrø eller chiafrø blandet med tre spiseskjeer vann, vil erstatte ett egg. Tilsett deretter frøblandingen til de andre ingrediensene som beskrevet i oppskriften. Denne metoden gir deg ikke bare eggfrie muffins, men også en ekstra dose med sunne omega-3 fettsyrer.

Silken tofu er også et utmerket egg-alternativ for å lage saftige, eggfrie muffins. En fjerdedel kopp tofu erstatter ett egg i de fleste oppskrifter. Tofu gir ikke tilfeldigvis noen sterk smak i det endelige produktet, noe som gjør det til et utmerket valg for nøytrale muffinsoppskrifter.

Å bake muffins uten egg krever litt eksperimentering for å finne den metoden som passer best til de individuelle smakspreferansene. Får du det til, vil du imidlertid kunne nyte deilige, hjemmelagde muffins som alle kan nyte, uavhengig av diett- eller allergibegrensninger.

Med de riktige substituttene kan man altså lage saftige, delikate og luftige muffins uten å bruke egg. Det åpner opp en helt ny verden av matlaging for de som har egg-allergi, lever et vegansk liv eller rett og slett ønsker å redusere forbruket av egg i kosten. Og det beste? Muffinsene kan fortsatt være like delikate og tilfredsstillende som alltid.

3 kommentarer om “Muffins uten egg 2”

Legg igjen en kommentar