Kylling Tandoori

Ingredienser:

1 hel, rå kylling, vakset og tørket. Du kan kjøpe et glass Tandoori-paste i en innvandrerbutikk. Saus 1 beger rømme/lettrømme, eller fløte 2-3 ss tandoori-paste 1 fedd hakket hvitløk litt chili evt. 1/2 ts mynte-paste 2 ts malt koriander 2 ts malt karve (cumin) 1 ts ingefær Blandes og kokes til en ønsket konsistens. Mot slutten kan den smakes til med blandingskrydderet «Garam masala» Serveres til tandoori kylling med ris til.

Tilberedning:

Smør inn kyllingen med sitron og la den ligge ca en halv time. Bland et beger youghurt naturell med to-tre ss. tandoori-paste, litt salt og litt olje, evt. hvitløk og chili hvis man liker sterk mat. Hell marinaden oppi en plastpose, ha i kyllingen og bland godt slik at hele kyllingen er dekket. La dette stå i minst 8 timer, helst natta over. Stekes som vanlig kylling i ovn.

Mer om: Kylling Tandoori

Kylling Tandoori er en elegant rett som har sin opprinnelse i den indiske subkontinenten og har nå fått en betydelig plass i det globale kulinariske landskapet. Navnet «Tandoori» kommer fra «Tandoor», en zylindrisk leirovn brukt i matlagingen, hovedsakelig i India, Pakistan og deler av Midtøsten. Tandoor brukes som en tradisjonell matlagingsovn for å bake brød, lage forskjellige typer kjøtt, og hovedsakelig, kylling Tandoori.

Kylling Tandoori tilberedes ved å marinere kyllingstykker i en blanding av yoghurt og Tandoori krydder. Den karakteristiske røde fargen kommer av at det brukes et rødt fargepigment, men originalt brukes gurkemeie og paprika for å gi en orange-rød fargetone. Marineringen gjør kyllingen saftig, mør og full av smak. Deretter blir kyllingen stekt i en Tandoor til den er perfekt stekt og får en røykfylt aroma.

En viktig ting å merke seg med Kylling Tandoori er ernæringsinnholdet. Kylling er en lav-fett og høy-protein kilde, og når den kombineres med yoghurt og krydder, gir det en balansert næringsrett. Dessuten unngås overflødig olje eller fett som ofte følger med steking ved vanlig matlaging, takket være Tandoor-metoden.

Det skal også nevnes at kylling Tandoori er utrolig mangfoldig og kan serveres på mange måter. Den kan nytes rett fra tandooren, eller den kan brukes som base for andre retter som ‘Butter Chicken’ eller ‘Chicken Tikka Masala’. Dens allsidighet gjør det til en favoritt blant mange matelskere.

Å lage autentisk Tandoori-kylling krever tid og tålmodighet, men resultatet er vel verdt innsatsen. Med sin robuste smak og innbydende aroma, gir kylling Tandoori en uforglemmelig gastronomisk opplevelse som passer til alle spesielle anledninger. Det serveres ofte med Naan (indisk brød) eller Basmati ris, og Tzatziki, en kremet yoghurtbasert saus for en komplett kulinarisk fornøyelse.

Legg igjen en kommentar