Ingredienser:
1 stor hakket løk
3 knuste hvitløksbåter
1 ss mild chilipulver
½ ss spisskummen
ca 1 kg storfekjøtt i strimler
2-3 dl kraftig buljong
¼ ts cayennepepper
2 chili i skiver
½ boks tomater
1 kanelstang
½ ts salt
100 g rosiner
1 glass oliven etter smak
½ boks brune eller hvite bønner
5-6 snittede vårløk
Tilberedning:
Fres løk og hvitløk i litt olje. Tilsett chili, spisskummen og cayenne, så frisk chili. Fres litt mer, tilsett kjøtt og la det få farge. Hell over buljong og tomater, og tilsett kanel og salt. Ka surre under lokk ca ½ time. Avkjøl blandinge. Tilsett rosiner og oliven og varm rettet opp før servering, la putre 10 minutter til. Bland inn bønner og vårløk.
Porsjoner:
4 pers.
Om Beef Picadillo
Beef Picadillo er en deilig rett med originale røtter fra Latin-Amerika, mest kjent fra kjøkkenet i Mexico. Den finnes i mange variasjoner over hele Latin-Amerika, men generelt er Picadillo et tomatbasert, jordlignende kjøttfyll, ofte brukt i empanadas, tacos og annen latinamerikansk mat. Hovedingrediensene er oftest kjøttdeig, tomat, løk, og noen ganger også poteter eller andre grønnsaker. Navnet ‘Picadillo’ kommer faktisk av det spanske verbet ‘picar’, noe som betyr ‘å hakke’ eller ‘mose’. Derfor vil en finne at ingrediensene i denne retten er hakket i små biter.
Beef Picadillo er rik på smak, ofte krydret med latinamerikanske krydder som spisskummen, koriander, og oregano. I tillegg bruker mange chili i ulike former. Noen oppskrifter inkluderer også litt sjokolade eller kanel, noe som gir den et himmelsk snev av sødme. Akkompagnert med ris, tortillas eller brød, er det en varm og deilig måltid som er perfekt for kjøligere kvelder.
Oppskriften av Beef Picadillo kan varieres basert på lokale ingredienser og matkultur. For eksempel bruker den kubanske versjonen ofte oliven og rosin for å tilføre litt syrlighet og sødme, mens filippinerne putter ofte banan eller ananas i sin versjon som gir en mild sødme. Peruanernes variant tilsetter potetoer i blandingen, og gir en tykk og mettende versjon av denne retten.
Tilberedelsen av Beef Picadillo er ganske enkel. Kjøttdeig er første steget, som blir brunet i en gryte. Deretter er det tid for å tilsette grønnsaker, tomatpure og krydder. Etter det, skal alt bare småkoke i gryta i rundt 20 minutter, hvor alle de deilige smakene kommer ut. Det er det som gir retten dens særegne tekstur og gjør den så mettende og appetittvekkende.
Beef Picadillo er mer enn bare en rett; det er en smak av Latin-Amerika, omfavnet og utforsket i mange kulturer rundt omkring i verden. Det kan også tilpasses ulike kosthold og personlige preferanser. Alt fra vegetar til kjøttelsker, alle kan tilpasse retten etter eget ønske.
Beef Picadillo er en enkel, rimelig og næringsrik rett som er verdt å prøve. Det vil definitivt gi deg en unik og uforglemmelig smaksopplevelse. Nyt en autentisk Latin-amerikansk rett i ditt eget hjem ved å lage Beef Picadillo!.