Pestosuppe

Ingredienser
4 ss pestosaus (se: sauser) olje 4 purrer i tynne skiver 1 løk i skiver 4 tomater, skinnfri og hakket 1 hvitløkfedd, knust 1 krydderkvast, persille, kjørvel, karvekål, finhakket salt pepper 225 g asparges eller brekkbønner, skåret på skrå i biter 4 små sommersquash, i skiver 3-4 kålblader i strimler 1 3/4 l lys kraft eller vann 75 g makaroninudler 75 g kokte asparges eller brekkbønner 100 g permesanost
Tilberedning
Varm oljen i en stor tykkbunnet kasserolle. Legg i purre, løk, tomater, hvitløk, krydderurter og smak til med krydder. La det surre under lokk i 15 minutter. Legg i grønne bønner, sommersquash og kål. Hell over kokende kraft eller vann til den dekker grønnsakene. La suppen trekke et par minutter. Tilsett makaroni og bønner. Ta kasserollen av platen når makaronien er myk og rør i pestosausen. Parmesanosten serveres i en bolle for seg. Hvis man ikke vil tilsette suppen pestosaus kan den serveres som minestronesuppe. Dryss på rikelig med hakket kjørvel, estragon, sommersar eller persille og revet parmesanost.

Mer om Pestosuppe

Pestosuppe er en deilig, næringsrik og varmende rett, perfekt for de kjølige dagene. Denne suppen kombinerer harmonisk de intense smakene av pesto med rikheten til et smakfullt kremet suppegrunnlag. De fleste er kjent med pesto som en saus brukt i pasta, men få vet om dens fleksibilitet i retter som pestosuppe.

Opprinnelsen til Pestosuppe er noe usikker, men det er sannsynlig at den stammer fra regioner der pesto er mye brukt, som Nord-Italia. Spesifikt, pesto er en spesialitet i Genoa, i regionen Liguria. Flere tradisjonelle retter i dette området inkorporerer pesto, så det ville ikke være overraskende om pestosuppe også har sine røtter her.

Ingrediensene i pestosuppe kan variere, men de grunnleggende komponentene inkluderer pesto, hvitløk, kylling eller grønnsaksbuljong, og kremfløte eller melk. Tilsetningen av voksne grønnsaker som poteter, gulrøtter, og selleri bidrar til rikheten og kompleksiteten til suppen. Noen variasjoner kan også inkludere bønner eller pasta for å legge til mer substans og metthetsfølelse. Tradisjonell pesto lages med fersk basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesanost og olivenolje. Bruk av høykvalitets ingredienser i pestosuppen er avgjørende for å sikre en næringsrik og smaksrik rett.

Pestosuppe er enkel å lage hjemme. Start med å steke hvitløk i litt olivenolje, deretter tilsetter du kylling eller grønnsaksbuljong og bringer det til kokepunktet. Deretter tilsetter du grønnsaker og lar det koke til de er møre. Når grønnsakene er kokt, tilsett pesto og fløte eller melk, og la suppen simre til den blir varm. Du kan deretter justere krydderne etter smak, inkludert salt, pepper, og til og med litt sitronsaft for å lyse opp smaken.

I tillegg til å være velsmakende, er pestosuppe også bra for helse. Basilikum, en av de viktigste ingrediensene i pesto, er rik på vitaminer A, K og C, samt magnesium, jern, kalium og kalsium. Olivenoljen gir sunne monoumettede fett og pinjekjerner er en god kilde til protein. Samlet gir denne suppen en godt balansert kombinasjon av proteiner, karbohydrater, og sunne fett.

Pestosuppe er ikke bare en deilig rett, men også en som lar deg utforske kreativt med ingrediensene. Du kan legge til forskjellige grønnsaker, proteiner og krydder for å gi den din personlige vri. Det er en suppe med dype røtter i den italienske kulinariske tradisjonen, og samtidig en som kan tilpasses individuelle smaker og kostbehov.

Legg igjen en kommentar