Ingredienser
2 eggeplommer 1 dl fløte 1/2 liter buljong 2 bunter persille
Tilberedning
Pisk sammen eggeplommer og fløte i en gryte, spe med kokende buljong under omrøring. Dryss finhakket persille over og server ristet loff med smør til.

Mer om Persillesuppe

Persillesuppe er en rik og næringsrik suppe som er sterkt verdsatt i mange forskjellige kulturer verden rundt. Ernæringsmessig har persille mange fordeler som mange kanskje ikke er klar over. Den er eksepsjonelt rik på antioksidanter og vitamin C, noe som er bra for å styrke immunsystemet. Dette gjør persillesuppe til en utmerket kilde til essensielle næringsstoffer, spesielt på kjøligere dager når man trenger motstand mot forkjølelser og influensa.

Det er mange forskjellige måter å preparere persillesuppe på. En populær metode involverer å bruke persille sammen med andre grønnsaker som poteter, gulrøtter og løk. Disse grønnsakene kokes sammen til de blir myke, deretter tilsettes persille og alle ingrediensene pureres til en glatt blanding. Ved å kombinere persille med disse grønnsakene, får man en rik, fyldig og næringsrik suppe som gir en sunn, velsmakende måltid som er lett på magen.

Persillesuppe passer godt sammen med mange forskjellige retter og er en utmerket forrett. Den kan serveres med grovt brød for å gjøre måltidet mer mettende, eller den kan brukes som en lett inngang til et større måltid. Videre er denne suppen et utmerket valg for vegetarianere og veganere, ettersom den kan tilberedes uten å bruke kjøttbaserte ingredienser. Den kan også tilpasses for de som har spesielle kostholdsbehov, som glutenfrie eller laktosefrie dietter.

En annen interessant ting tilknyttet persillesuppe er dens bruk i tradisjonelle medisinske remedier. I folkemedisin, blir persille ofte anbefalt som et naturlig middel for mange problemer, fra blæreinfeksjoner til hjertesykdom. Det er antatt at disse helbredende egenskapene også kan bli utnyttet i suppeform. Mens det ikke finnes vitenskapelig bevis for å støtte disse påstandene, er det ingen tvil om at persillesuppe er en næringsrik rett som kan hjelpe til med å støtte en sunn livsstil.

I Norge er persillesuppe et populært tradisjonelt kjøkken. Den er derimot relativt mindre kjent i andre deler av verden. Imidlertid, med økende interesse for sunn mat og etnisk matlaging, blir persillesuppe stadig mer populær blant mennesker i alle kulturer. Med sin unike blanding av mat helsefordeler og kulturelle betydning, er persillesuppe noe du absolutt bør vurdere å legge til i kostholdsplanen din.