Reke og maissuppe

Ingredienser
1/2 ts sesam- eller solsikkeolje 2 vårløk i tynne skiver 1 presset hvitløkfedd 6 dl hønsebuljong 1 boks stuede maiskorn, 425 g. Kan erstattes med hermetiske, men mos dem noen sekunder. 225 g kokte, pillede reker 1 ts chilipasta eller chilisaus salt nykvernet pepper frisk koriander til pynt
Tilberedning
Varm oljen i en stor tykkbunnet kasserolle og fres vårløk og hvitløk myk, men ikke brun. Ca 1 min. på middels varme. Rør inn hønsebuljong, stuede maiskorn, reker og eventuell chilipasta eller chilisaus. Kok opp suppen og rør iblant. Smak til og øs opp suppen i varme porsjonstallerkner. Server omgående, pyntet med frisk koriander.

Mer om Reke og maissuppe

Reke og maissuppe er en smaksrik og sunn rett som har blitt stadig mer populær i den norske matkulturen. Opprinnelig stammer denne suppen fra det asiatiske kjøkkenet, men har raskt fått fotfeste i det norske matmarkedet, med lokale varianter gjort av lokale produkter.

Suppen er laget av en blanding av reker og mais, sammen med en rekke andre ingredienser som løk, hvitløk, ingefær, og chilli for å nevne noen. Noen versjoner av suppen inkluderer også andre sjømatvarianter som blekksprut og fullkornspasta, og er derfor en god kilde til varierte protein. Det er også mange oppskrifter der andre typer grønnsaker, som paprika eller gulrot, legges til for ekstra næringsinnhold og smak.

Reke- og maissuppen er upåklagelig på smak, og den naturlige sødmen fra maisen komplimenterer rekene på en utmerket måte. Suppen er lettlaget, næringsrik, og mettende, noe som gjør den til et ypperlig måltid for enhver anledning.

En annen interessant faktum om maissuppe med reker er dens helsefordeler. Reker er rike på omega-3 fettsyrer, som er kjent for å bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom. De er også en god kilde til protein. Mais, på den annen side, er høy i kostfiber, noe som bidrar til god fordøyelse og følelsen av metthet. Dessuten, dersom man benytter fullkornspasta i suppen, tilfører man retten enda mer kostfiber og sunt, komplekst karbohydrat.

Det finnes flere måter å tilpasse reke- og maissuppen på for å passe forskjellige diettbehov. For de som følger en lavkarbo diett, kan man redusere mengden mais og pasta, og øke innholdet av reker og andre proteinkilder. For vegetarianere kan reker erstattes med tofu eller andre vegetariske proteinkilder.

For å oppsummere, reke- og maissuppe er en smaksrik, næringsrik og allsidig rett, som passer for en rekke diettbehov. Den balanserte kombinasjonen av ingredienser fremmer gode helsefordeler, og suppen kan enkelt tilpasses individuelle preferanser og ernæringsbehov. Det er ingen tvil om at reke- og maissuppen er en rett som fortjener sin stadig voksende popularitet ikke bare i det norske, men i matkulturer verden over.

Legg igjen en kommentar