1 kg fisk, sei, makrell eller annen fisk som gir god kraft
purregrønt
persillestilker
sellerigrønt
hel pepper
1 løk
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
1 ss smør eller margarin
1 ss persille
1 ts salvie
1 ts gurkemeie
1 glass hvitvin
300 g reker
1 1/2 dl fløte
klippet persille
Rens og fileter fisken. Kok kraft på skinn, ben og hoder. Bruk ca 1 1/2 liter kaldt vann og legg også purregrønt, persillestilker, sellerigrønt og hel pepper. Kok kraften ca 30 minutter. Om man også tilsetter rekeskallene blir kraften enda sterkere. Sil kraften.
Riv løk, gulrot og selleri grovt. Damp det i lett smør.
Tilsett klippet persille og krydder.
Tilsett hvitvin og ca. 1 liter silt fiskekraft.
Gi suppen et godt opplok og smak den til. Suppen kan eventuelt siles.
Spe med fløte og tilsett rensede reker. Varm suppen, men la den ikke koke.