4 ss gulrot i små terninger
2 ss hakket løk
3 ss hakket persille
smør
1 kg hele reker med skall
1 dl hvitvin
salt
pepper
1 l fiskekraft
1 dl risengryn
80 g rekesmør
2 ss kremfløte
Fres grønnsakene i smør. Ca 120 g reker vaskes og blandes med grønnsakene.
Tilsett hvitvinen, salt, pepper og 1 1/4 dl fiskekraft. Kok i ca 10 minutter.
Risengrynen kokes for seg i 3/4 l fiskekraft i ca 20 minutter.
Rens resten av rekene. Rekeskallene knuses sammen med de kokte grønnsakene og rekene. Tilsett den kokte risen. Hell kraften over. Mos og sil.
Ha massen tilbake i kjelen, og tilsett fiskekraft til suppen har ønsket konsistens.
Like før servering tilsettes 80 g rekesmør (smør og rekeskall som er frest, kokt, silt og avkjølt) og 2 ss kremfløte.