Mer om Marinerte scampi
Scampi er en deilig middelhavssjømat som mange nordmenn har falt for, enten det er på reise, restaurantbesøk eller i sine egne kjøkken. Marinering av scampi er en metode som både gir ekstra smak og øker saftigheten i denne populære skalldyret.
En marinade består ofte av olje, sitrusfrukter, urter og krydder. Oljen hjelper til med å transportere smaken dypt inn i scampien, mens sitrusfrukter som lime eller sitron tilfører friskhet og hjelper til med å mørne scampien. Urter, som persille, koriander eller dill, gir et ekstra spennende og friskt smaksinnslag. Det er viktig å huske på at scampi ikke trenger lang tid i marinaden, ca. en til to timer er nok. Dette skyldes at sitrusfruktene kan begynne å «koke» scampien, noe som fører til at den blir seig.
Når du marinerer scampi, pass på å bruke ferske ingredienser. Frisk sitron, lime, urter og hvitløk gir en mye sterkere og mer delikat smak enn tørket eller bearbeidet versjon. Vurder også å tilsette litt chili for ekstra snert, eller honning for en søt og fyldig smak. Variasjonene kan være uendelige, så vær ikke redd for å eksperimentere.
Hvis du har tenkt til å grille scampiene, bør du la de ligge litt lenger i marinaden ,nærmere bestemt en time før grilling. Grilling gir en nydelig, litt brent og røykfylt smak som går utmerket med de marinerte scampiene. Og igjen, husk at grilling skal skje raskt på høy varme, scampi skal bare få litt farge og bli gjennomvarm, for å unngå at den blir seig.
Marinerte scampi passer til et bredt utvalg av retter. De kan serveres som en forrett med et glas hvitvin, som hovedrett med ris eller pasta, eller til og med som tapas eller på en sjømatfat. Enten du liker det enkelt, eller du vil pimpe opp måltidet ditt litt, vil marinerte scampi gi et deilig, sofistikert element til måltidene dine.
I slutten av dagen, selv om det er mange forskjellige oppskrifter og metoder for å marinere scampi, er det viktigste å kunne tilpasse marinaden etter dine egne smakpreferanser. Husk at gode, friske ingredienser er en viktig start, og derfra kan du mikse og matche smaker som du vil. Marinerte scampi er i seg selv et raskt og enkelt middagsalternativ, men med litt kreativitet og eventyrlyst, kan du ta disse saftige reke-liknende skalldyrene til nye kulinariske høyder.
enda ikke glemt denne marinaden.!! lagde denne for noen venner for 7 år siden.
Har marinert scampiene,men må dei steikast?Kan dei etast berre marinerte?
Knallgod marinade!!! Serverte dette som en liten rett ved siden av svin-og avokado salat på 17.mai og heldigvis hadde jeg beregnet mer enn 3 scampier pr person! Kjempegodt og fikk masse kommentarer fra gjestene mine om at scampiene var de beste de hadde smakt!