Ingredienser
400 gr. sukker
200 gr. margarin
1 kg. hvetemel
2 ts. hornsalt (hjortetakk)
½ liter råmelk el.vanlig H-melk
Tilberedning
Smøret smeltes og helles over sukkeret. Alt det andre blandes i.
La deigen stå tildekket i 1-2 timer.
Bakes til leiv ca. ½ cm. tykk. Dypp et glass i hvetemel og stikk ut runde kaker.
Pensle kakene med råmelk, og strø litt perlesukker i midten av kakene.
Steketid:175 grader, midterste rille, ca. 15 minutter.
Puttes i plastposer og fryses mens de enda er lunkne
Et av mine barndomsminner når vi besøkte mormor. Skal lage selv, og ha på lur, til barnebarn som kommer på besøk.
Den som vil klage på hornsalt, her er tlf nummeret: 800 80 970, Møller i Norge
Skal det ikke være 2 ts isteden for 2 ss met hornsalt?
Stemmer denne oppskriften? Stinker jo hornsalt i hele huset og kakene måtte kastes.
hvor mange jødekakaer blir det?