Risboller – Delfiakake

Ingredienser
Risboller 2 pl. kokesjokolade (250gr.) 4 ss sterk kaffe 1 pk. Delfiafett 250 gr. 2 egg 2-3 ss sukker Smelt sjokoladen i kaffen ved svak varme og avkjøl. Visp eggedosis av eggene og sukkeret, tilsett sjokoladen og visp dette godt. Tilsett Delfiafettet, litt om gangen under stadig visping. Visp godt slik at røren blir jevn og fin. Rør inn risnøtter så mye du ønsker (ca. en halv pakke). Fyll muffins papirformer med risnøtt blandingen, og sett dem kjølig på et brett. Når ristoppene er stivnet legger du dem i en tett boks.
Tilberedning
Delfiakake Samme oppskrift og fremgangsmåte som til ristopper. Stopp når du kommer til risnøttene. Kle en liten avlang form med Glad-pack. Legg røren lagvis i formen sammen med kjeks, marsipan og seigtopper. Sett kaken et kaldt sted til den er stiv. Ca.1/2 pk. søt kjeks 100 gr. marsipan 1 pose seigtopper

Mer om Risboller – Delfiakake

Risboller og Delfiakake er to tradisjonelle norske godbiter som mange har kjære minner fra barndommen sin. Begge disse deilighetene inneholder sjokolade og ris, men de har også sine særpreg som gjør dem unike.

Risboller er små, spennende kuler laget av puffet ris og sjokolade. De er lette å lage og trenger ingen steking eller annen varmebehandling. Tradisjonelt lages risboller ved å blande sjokolade, puffed ris og noen ganger kokos i en bolle, for deretter å forme blandingen til små kuler. Oppskrifter varierer, og noen inkluderer tillegg av andre ingredienser som nøtter eller tørket frukt. De er en yndet favoritt både som julegodis og til kakebordet ved spesielle anledninger.

Delfiakake, derimot, er mer som en blanding av en kake og en sjokoladebar. Den har et lag med puffet ris nederst, toppet med et fyldig lag av mørk sjokolade. Denne kaken er oppkalt etter det belgiske konfektmerket Delphi, som opprinnelig introdukserte oppskriften i Norge.

Delfiakake har en litt mer kompleks smak enn risboller, da den ofte inneholder både nøtter og marsipan. Kakebunnen lages av kokosfett, kaffe, sjokolade og egg som blandes sammen med puffet ris. Deretter helles en rik sjokolade- og nøtteglasyr på toppen. Delfiakake trenger ikke stekes, men den krever litt kjøletid for å sette seg skikkelig.

Risboller og Delfiakake har begge et nostalgisk preg over seg, og mange forbinder dem med barndommens julefeiringer eller andre spesielle begivenheter. Selv om de begge består av sjokolade og puffet ris, har de distinkte forskjeller som gjør dem unike.

Så neste gang du leiter etter noe litt annerledes å lage til kakebordet, hvorfor ikke prøve en av disse klassikerne? Enten du velger risboller eller delfiakake, er du garantert en godbit som vil være et hit blant både store og små. De er enkle å lage, krever få ingredienser, og gir en deilig smak av nostalgi og sjokolade.

3 kommentarer om “Risboller – Delfiakake”

  1. er kokk på en båt,og vil lage risboller.
    men har ikke kokesjokolde…
    noen tips om hvordan gjøre det med kakao…???

    send meg gjerne en mail på det..

    mvh oddvar

  2. Delfiakake er en klassiker, passer i de fleste anledninger. Skal prøve risbollene nå, takk for oppskrifta.

Legg igjen en kommentar