Fylte crêpes med chilikjøtt

Ingredienser
2 ½ dl hvetemel ½ ts salt 6 dl melk 3 egg Fyll: 1 ss smør eller margarin 1 stor løk hakket 1 hel fersk chilipepper hakket 400 gr kjøttdeig 1 dl crème fraîche 200 gr knuste tomater (halv boks) ½ dl hot chilisaus ½ terning eller teskje kjøttbuljong ½ – 1 ts salt ½ ts pepper ½ dl revet parmesanost
Tilberedning
Bland mel og salt i en bolle. Bland i halvparten av melken og visp røren jevn. Pisk egg og resten av melken ut i røren. Fyll: Smelt smøret (margarinen) i en stekepanne og fres løken i noen minutter. Bland i hakket chilipepper og kjøttdeig og brun til den har fått farge. Tilsett crème fraîche, tomater, chilisaus, smuldret buljongterning eller pulver, salt og pepper. La alt småkoke i 5 minutter og smak til. Varm opp en liten stekepanne med litt smør (margarin). Stek tynne pannekaker, men stek den bare på den ene siden. Legg pannekakene på bakepapir. Fordel kjøttdeig fyllet på pannekakene. Rull dem sammen og legg dem på et smurt, ildfast fat. Strø over osten og gratiner pannekakene ved 225-250 grader i 10-15 minutter. Server dem til lunch eller som kveldsrett med en sprø salat til.

Mer om Fylte crêpes med chilikjøtt

Wow, en helt ny måte å nyte pannekaker på, fylt med chilikjøtt! Fylte crêpes med chilikjøtt er et smaksrikt og appellerende måltid. Det er en kulinarisk rett som kombinerer det tradisjonelle franske konseptet med pannekaker, eller ‘crêpes’ som det er kjent i Frankrike, med kraftige aromaer fra den krydrede chili-kjøttfyllingen.

Retten begynner med fremstilling av crêpes, som har en enkel base av mel, egg og melk. Disse ingrediensene blandes sammen for å lage en tykk, flytende røre. Dette helles jevnt ut på en varm panne for å lage en tynn, gylden pannekake. Men det er fyllet av chilikjøtt som virkelig gir denne retten dens unike vri. Dette tilsettes i midten av den varme crêpen før den brettes eller rulles rundt kjøttfyllingen for å danne en velsmakende pakke.

For å lage chilikjøtt fyllingen, begynner du med å brunne din valgte type kjøtt. Noen foretrekker å bruke biff eller svinekjøtt, mens andre liker kylling eller kalkun. En gang brunet, tilsett hakkede tomater, chilipepper, selleri, løk, hvitløk, og dine favorittkrydder for å gi det litt ekstra spark. Noen mennesker liker å legge til et skvett vin, eller kanskje en dab av sjokolade for å legge til en rik, dyp smak. Etterpå la det småkoke til kjøttet er mørt og alle smaker er godt blandet.

Før servering, tilsett gjerne mer krydder eller ost på toppen av crêpes for det litt ekstra. Ost gir en herlig smeltet tekstur, mens friske urter som koriander eller persille kan legge til et fargerikt detalj som også smaker godt. Voila! Du har et varmt og hjertelig chilikjøtt fylt crêpe måltid, klar til å nytes.

Faktisk er en av de beste tingene med denne retten dens allsidighet. Du kan tilpasse chilikjøttfyllingen til dine personlige smakspreferanser. Om du vil ha det ekstra krydret, tilføy mer chili. Om du er en fan av søtt og salt, prøv å tilsette litt honning eller lønnesirup til kjøttet. Valgene er uendelige, noe som betyr at du kan ha et nytt og spennende måltid hver gang du lager det.

Å lage fylte crêpes med chilikjøtt kan definitivt sette en ny spinn på din typiske middag. Det er en kjærkommen endring fra de vanlige rettene, og det er også en flott måte å imponere gjestene dine på med dine kulinariske evner. Så prøv og lag denne deilige retten selv, og nyt en herlig blanding av kulturer og smaker i hvert eneste bit!.

Legg igjen en kommentar