Hummerfrikasse

Ingredienser
2 hummere (1/2-1 kg) 15 asparges 2 gulrøtter 1 løk 50 g ingefær 2 fedd hvitløk 1 dl søt chilisaus 1/2 ss soyasaus 5 ss olivenolje Salt og pepper
Tilberedning
Skrell løk, asparges og gulrøtter. Kutt de nederste 2 cm av aspargesstilkene. Del løken i båter, gulrøttene i 5 mm tykke skiver og aspargesen i 1 cm tykke biter. Kok opp vann og slipp hummeren oppi med hodet først. Kok i 1 minutt, avkjøl i kaldt vann. Skjær halen i «koteletter» med en sagkniv. Behold skallet på. Skivene skal være 3-4 cm tykke. Knus klørne delvis, slik at man kommer til kjøttet senere. Varm opp olivenolje i en kjele. Bruk sterk varme. Ha i grønnsakene og hummerbitene og stek i 3-4 minutter. Vend ofte. Tilsett finhakket hvitløk og ingefær og rør inn chili- og soyasaus.

Mer om Hummerfrikasse

Hummerfrikassé er en dekadent og velsmakende oppskrift, kjent for sin rike og elegante smak. Måten retten er tilberedt og serveres på, gjør den til et ypperlig valg for spesielle anledninger eller fin middag. Det er ikke bare teksturen og smaken av hummer som gjør denne retten populær, men også bruken av forskjellige ingredienser som gir retten dens unike smaksprofil.

Det som skiller hummerfrikassé fra andre hummerretter er tilberedningsmåten. Først blir hummeren lett forhåndsstekt i litt smør før den fjernes fra pannen. Deretter tilsettes ulike aromatiske ingredienser, som løk, hvitløk, gulrøtter og selleri som blir lett stekt i samme panne. Når disse grønnsakene er blitt gyllenbrune, tilsettes litt mel for å danne en roux. Dette gir grunnlaget for den rike og kremete sausen som er kjennetegnet ved en frikassé.

Etter at rouxen er laget, tilsettes væske. Dette kan være kraft fra hummeren selv, eller en kombinasjon av kyllingkraft og hvitvin. Noen foretrekker å tilsette litt krem for å gi sausen ekstra fyldighet. Deretter kokes blandingen sakte til den tykner til en glatt og silkeaktig saus. Til slutt returneres hummerkjøttet til blandingen og varmes forsiktig opp igjen.

En av de tingene som gjør hummerfrikassé spesiell er det faktum at den kan tilpasses etter eget ønske. Noen foretrekker å tilsette sjampinjong eller fennikel for ekstra smak. Andre liker å bruke forskjellige urter som persille, dill eller timian for å gi retten en friskere smak. Det er også de som liker å tilsette litt sitronsaft rett før servering for å gi retten et lite syrlig hint.

Selv om forberedelsene til hummerfrikassé kan virke omfattende, er det vel verdt innsatsen. Den fyldige og kremete sausen, kombinert med det delikate hummerkjøttet, skaper en munnfull av ren nytelse. Enten du serverer den som hovedrett på en festlig anledning, eller som en luksuriøs helgemiddag, er hummerfrikassé en rett som garantert vil imponere.

Summa summarum, hummerfrikassé er en utrolig rik og smakfull hummerrett som fortjener din oppmerksomhet. Den forener det beste fra sjøen med de mest aromatiske og velsmakende ingrediensene på land. Dersom du er ute etter en oppskrift som virkelig vil vekke smaksløkene, er hummerfrikassé uten tvil retten for deg.

Legg igjen en kommentar