Amerikanske Muffins

Ingredienser
Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har. Det tørre: 4,8 dl hvetemel ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak) 3 store ts bakepulver en klype salt Det våte: 1 egg 3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt «Salat- og matolje») 2,5 dl melk
Tilberedning
Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins. Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje – så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.

Om Amerikanske Muffins

Amerikanske muffins har alltid vært en favoritt blant bakverkelskere, og ikke bare i USA. Selv om de er kjent i mange land, er det fortsatt mye interessant informasjon som mange ikke er bevisst på.

Opprinnelig ble amerikanske muffins kalt «moofins», som kommer fra det tyske ordet «muffen», som betyr småkaker. Bakverkene startet først å skape bølger i det 10. og 11. århundret i Europa, og spredte seg sakte til forskjellige deler av verden. Amerikanske muffins er unike i deres smak og tekstur. I motsetning til britiske muffins, som er grove og flatbrød-lignende, har amerikanske muffins en mer kakeaktig tekstur.

Muffins kommer i mange varianter, fra frukt- og nøtte versjoner til sjokolade og kremfylte. Noen av de mest populære typene inkluderer blåbærmuffins, banan-nøtte muffins, og sjokolade-chip muffins. Disse bakverkene er ofte foretrukket i frokoster og snacks på grunn av deres letthet og allsidighet.

I det siste har sundere alternativer av amerikanske muffins økt i popularitet. Slike alternativer kan ha ingredienser som fullkornsmel, nøtter, bær og mindre sukker. Disse sunnere versjonene presenterer et alternativ for de som ønsker å nyte muffins uten å bekymre seg for kaloriinnholdet. Protein- og fiberrike muffins er også populære blant helseentusiaster.

Selv om de er deilig på deres egen, kan amerikanske muffins også serveres med forskjellige pålegg og tilbehør. Smør, syltetøy og kremost er noen av de mest populære valgene. For de med en søt tann, kan sjokoladesaus eller karamell også bli hensynsløst drizzlet over toppen.

Amerikanske muffins er utvilsomt et ikonisk bakverk som fortsetter å glede ganen for alle aldre og livsstiler. Fra deres ydmyke begynnelse til å bli en verdensomspennende favoritt, fortsetter disse smakfulle godbitene å være et testament til evolusjonen av bakverk. Med sine mange varianter og tilpasningsevner, kan amerikanske muffins nytes i enhver setting og til enhver tid.

Legg igjen en kommentar