Paella med blåskjell, kylling og snegler

Ingredienser
1 kylling 1 boks snegler evt. dypfryste snegler med hvitløk 1 kg blåskjell 1 løk, grovhakket 2 fedd hvitløk, grovhakket Salt 3-4 dl langkornet ris 3-4 ss olivenolje 1 g safran
Tilberedning
Stykk kyllingen og ha den i en kjele sammen med løk og hvitløk og vann til det dekker, minimum 1 l. La koke i 10 min og tilsett blåskjellene, sett på lokk og la fosskoke i 5 min til skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke åpnes. Sett kylling og blåskjell til side og sil kraften. Smak til med litt salt, men husk at den skal koke inn; vær forsiktig. Varm oljen i en stor stekepanne, vid kjele eller wok og sauter (fres) risen til den skifter farge. Da vil den være i stand til å oppta mer væske. Begynn med å tilsette 3-4 dl kraft og safran. La surre på middels varme uten lokk, og rør forsiktig. Tilsett mer væske etter hvert som risen suger til seg. Etter 10-20 minutter skal risen være sterkt gul og mør. Brun kyllingstykkene i varm olje i en gryte eller panne og bland med blåskjell, ris og snegler til alt er blitt gjennomvarmt. Server, gjerne med godt brød og aïoli (hvitløksmajones).

Mer om Paella med blåskjell, kylling og snegler

Paella er en kjent og elsket skål over hele verden, opprinnelig fra Valencia-regionen i Spania. Selv om tradisjonell valenciansk paella hovedsakelig ble tilberedt med kanin og kylling, har variasjoner over hele verden ført til inkludering av forskjellige typer ingredienser, og en av de mest kreative har helt sikkert blåskjell, kylling og snegler.

Inkluderingen av blåskjell tilføyer en noe forfriskende smak, og kombinasjonen med kylling og snegler gir en rik og kompleks karakter til hver munnfull. Blåskjell tilfører også en vakkert maritim estetikk som forbedrer det samlede utseendet på skålen. Når det gjelder snegler, kan det virke litt uvanlig for noen, men de legger til en relativt delikat, men distinktiv smak, perfekt for de som ønsker å eksperimentere med forskjellige smaker i deres kulinariske eventyr.

Som i alle paella-versjoner spiller risen en sentral rolle. Den ideelle risen til denne retten er kort, rund og i stand til å absorbere de aromatiske saftene fra blåskjell, kylling og snegler. Den mest kjente typen ris for denne retten er Bomba-ris. Denne risen er kjent for sin evne til å absorbere mye væske – nesten tre ganger sin vekt – noe som gjør at den kan ta opp alle de deilige smakene i denne paellaen.

Å tilberede Paella med blåskjell, kylling og snegler krever litt tid og tålmodighet, noe som reflekterer essensen av spansk matlaging. Først bør kyllingen stekes til den er gyldenbrun, og deretter skal de vaskede blåskjellene og sneglene legges til. Snegler skal rengjøres og kokes forsiktig i noen minutter for å myke dem før de legges til de andre ingrediensene. Blåskjellene skal kaste alle de atskilte eller sprukne skjellene før de tilsettes retten.

Tilsetningen av tradisjonelle krydder og urter som safran, paprika og rosmarin gir retten en unik smak. Disse ingrediensene blandes godt sammen for å tillate alle aromaene å smelte sammen. Etter at risen er tilsatt, bør den ikke omrøres for å tillate en skorpe, kjent som ‘socarrat’, å danne seg på bunnen. Denne skorpen gir den endelige retten en sprø tekstur og en ekstra nivå av smak.

Derfor er Paella med blåskjell, kylling og snegler en ekte fest for sansene, en fantastisk kombinasjon av jordiske, marine og fjærfe smaker som til sammen lager en uslåelig smaksoppvisning. Den representerer en herlig variant av den tradisjonelle paellaen, som absolutt burde prøves av alle matelskere.

Legg igjen en kommentar