Kål med sopp og kylling

Ingredienser
1 hode savoykål eller spisskål 3/4 – 1 kg 300 g kyllingkjøttdeig 150 g frisk sopp 1/2 ss griljermel 1 stort egg revet muskat salt pepper 1 ss smeltet smør 3/4 dl melk Saus 1 1/2 dl kesam 3/4 dl lettmelk 3 ss smuldret blåmuggost grønt dryss
Tilberedning
Bland sammen kjøttdeig, nyhakket sopp, griljermel og et stort egg. Tilsett smeltet smør og melk og rør godt sammen. Smak til med muskat, salt og pepper. La farsen hvile et kvarters tid. Rør sammen ingrediensene til sausen. Sett den kaldt. Rens kålen og hul den ut med en skarp kniv fra bunnen, skjær først av en skalk og skjær ut. Det som blir til overs, kan kokes i morgen. Fordel farsen i kålen og sett den ned bunnen ned (på skalken) i en kjele/gryte. Hell på lettsaltet vann til ca. halvveis opp. Legg på lokk La det syde/ putre ca. 20 minutter. Kjenn med en nål. Trenges det mer tid før farsen er «stiv»?. La renne godt av og skjær kålen med farsen i skiver når den er lun. Serveres med den kalde sausen og nybakt grovt brød.

Om Kål med sopp og kylling

Kål, sopp og kylling er ingredienser som utgjør en rikholdig og ernæringsrik rett. Det er flere variasjoner og fremgangsmåter for å lage denne retten, men alle kombinerer de unike smakene av hver ingrediens for å skape en velsmakende symfoni i din gane. Denne kombinasjonen av ingredienser gir en sunn og balansert tallerken full av proteiner, vitaminer og mineraler.

Kål er en grønnsak som er kjent for sin helsefordel. Den er rik på vitamin C og K, samt har antioksidanter som bidrar til å bekjempe sykdommer. Sopp, på den annen side, er en utmerket kilde til proteiner og fiber og gir retten tekstur som komplementerer kålen. Kylling, som er en mager kjøttkilde, gir den nødvendige proteinmengden for å holde deg mett og bevare muskelmasse.

For å lage en deilig rett med kål, sopp og kylling, kan du begynne med å steke kyllingen. Ved å krydre kyllingen med urter og krydder tilsetter du mer smak til retten. Deretter kan du tilsette grønnsaker, som kål og sopp, og la det steke til de er møre. Til slutt kan du velge å tilsette en saus, som en kremet soppsaus, for å binde alle smakene sammen.

En annen nydelig måte å kombinere disse ingrediensene på er å lage en gryterett. Du kan starte med å brune kyllingen, tilsett deretter sopp og andre grønnsaker, og la det surre i noen minutter. Legg deretter i kålen og hell i kyllingbuljong og la det småkoke til alt er godt kokt. Resultatet er en rik og hjertelig gryte, perfekt for kalde vinterkvelder.

Uansett hvordan du velger å lage kål med sopp og kylling, vil resultatet alltid være en sunn og næringsrik rett som er både velsmakende og tilfredsstillende. Denne retten er perfekt for de som ønsker et balansert måltid med høy næringsverdi. Så neste gang du planlegger middagen, husk at kål med sopp og kylling er et deilig og sunt alternativ.

Til syvende og sist er det å eksperimentere med forskjellige oppskrifter og tilberedningsmetoder halve moroa med matlaging. Enten det er stekt, stuet, grillet eller bakt, er kombinasjonen av kål, sopp og kylling en vinnende trippel som alltid vil levere på smak, tekstur og ernæringsfaktor.

Legg igjen en kommentar